192TV: De Top 40 van 18 maart 1972

- Nieuws

 André Van Duin The Hollies Cobra Helen Reddy Mac & Katie Kissoon George Baker Selection Bee Gees Jacques Herb Think Tank Sweet Big Secret

Iedere weekeinde zet 192TV een Top 40 uit het verleden in de schijnwerpers. Deze week een terugblik op de lijst van 44 jaar geleden.

In Ede worden 160 Spaanse werknemers van de Enka-fabriek op straat gezet omdat ze in staking zingen. Ze mopperden over de kwaliteit van het eten. De rechter heeft geoordeeld dat aan het drinkwater in Amsterdam fluor mag worden toegevoegd. Op de twee Nederlandse tv-zenders kunnen we kijken naar Klassewerk, Kunt U Ons De weg Naar Hamelen Vertellen, Meneer, de film Columbo en De Berend Boudewijn Kwis.
Ondanks dat het nog maart is zijn de temperaturen flink zomers met waarden tot 21 graden.


Poppa Joe van The Sweet voert voor de tweede week de Top 40 aan waar Jacques Herb en The Bee Gees de top 10 bereiken. De George Baker Selection is met Holy Day de snelste stijger in de lijst.
Zeven binnenkomers worden aangevoerd door Samson And Delilah van Big Secret. Ook Think Tank, The Hollies, André van Duin, Mac & Kathie Kissoon, Helen Reddy en Cobra komen in de lijst van deze week terecht.
 

Deze zaterdag zie je op 192TV om 16.00 uur de Top 40 van 18 maart 1972. Op zondag om 16.00 uur een terugblik naar de jaren ’80 met de lijst van 20 maart 1982.