192TV: De Top 40 van 11 april 1970

- Nieuws

 Simon & Garfunkel Los Incas Mary Hopkin The Rob Hoeke Rhythm & Blues Group Dana Norman Greenbaum Corry Konings De Rekels The Shoes Jack Jersey Tim Hardin

Ieder weekeinde blikt 192TV terug in de rijke historie van de Top 40. Zaterdag om 16 uur betekent dat een terugblik op de lijst van 46 jaar geleden.

Het is de dag nadat op het vliegveld van München een aanslag is gepleegd op een busje van vliegtuigmaatschappij El Al. Terroristen gooiden een handgranaat in het busje, waarbij één inzittende om het leven kwam el elf mensen gewond raakten. In Genua slaat een boot die ertsen vervoerd tegen de pier. 22 opvarenden vinden de dood en nog eens 35 moeten naar het ziekenhuis. Ondertussen is de Britse krant Daily Mirror de eerste die wil bevestigen dat Paul McCartney The Beatles zou hebben verlaten. Een boekhouder van Verkade geeft toe dat hij gedurende tien jaar tijd jaarlijks zo’n 200.000 gulden heeft verduisterd.

In de Top 40 zitten twee El Condor Pasa’s in de lift. De versie van Los Incas stijgt naar nummer 4, waar Simon & Garfunkel de eerste plaats bereiken. Mary Hopkin en Rob Hoeke Boogie Woogie Quartet stijgen de top 10 in. Dana is met All Kinds Of Everything de hoogste binnenkomer in de lijst op nummer 12. Ook staan de nieuwe singles van Norman Greenbaum, Corry En De Rekels, The Shoes, Jack De Nijs en Tim Hardin eersteweeks in de lijst.

De Nationale Zaterdagmiddaggebeurtenis laat zaterdag om 16.00 uur een terugblik zien op de lijst van 11 april 1970. Zondag om 16.00 uur is de tijdreis wat korter met de Top 40 van 8 april 1978.