Jarig: Nicki Minaj | Lil Wayne bracht haar naar de top

- Jarig

 Nicki Minaj
Nicki Minaj 2018

De zangeres die ooit ontdekt werd door Lil Wayne: Nicki Minaj, is vandaag jarig! Met inmiddels veertien Top 40-hits in de pocket is de Starships-zangeres vandaag 36 jaar geworden.

Sinds 2010 scoort Nicki Minaj verschillende hits, waaronder Starships, Bang Bang en Check It Out! 

Check hieronder de highlights uit Nicki's carrière. Meer weten over de zangeres? Lees de biografie van Nicki Minaj.


Nicki Minaj ontdekt
In 2007 bracht Nicki Minaj haar eerste mixtape's uit. Deze bleven niet onopgemerkt, rapper Lil Wayne ontdekte de zangeres en bood haar in 2009 een platencontract aan bij een label wat onderdeel was van het bekende Motown. 

Pink Friday
Onder het label van Lil Wayne bracht ze in 2010 het album Pink Friday uit. In Nederland was dit nog geen enorm succes. Wel belandde de track Check It Out ft. Will.I.Am in de Top 40.

Grootste Hit Starships
Na Check It Out werd de zangeres ongekend populair. Zo scoorde ze in 2012 haar grootste hit: Starships. Het nummer stond als hoogste positie op nummer 4 in de Top 40. 

View this post on Instagram

Attention: Ima need u to face front

A post shared by Barbie (@nickiminaj) on

Samenwerkingen Nicki Minaj
De afgelopen jaren heeft Nicki Minaj veel samenwerkingen binnengesleept. Met David Guetta nam de zangeres al meerdere nummers op. Haar grootste samenwerking is het nummer Bang Bang met Ariana Grande en Jessie J. De track stond in 2014 op de zesde plek in de Top 40.

2018 Nicki Minaj
Ook het afgelopen jaar was weer een groot succes voor Nicki Minaj. Ze stond met twee nummers in de Top 40: Goodbye en Woman like me.  Ook bracht ze haar vierde studioalbum Queen uit. Daarbij viel ze in de prijzen tijdens de MTV EMA's in Bilbao.

Nicki Minaj viert haar verjaardag samen met Sam Hunt, Theo Maassen en George Baker. Toen Nicki werd geboren stond Doe Maar met het nummer De Bom op #1. Ook weten welke hit op jouw geboortedag bovenaan de hitlijst stond? Check de calculator.

Grootste Top 40-hit:
Bang Bang ft. Ariana Grande en Jessie J
Check de songtekst

(Foto: BSR Agency)

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!