Jarig: Natasha Hamilton

- Jarig

 Atomic Kitten natasha hamilton
Natasha Hamilton Atomic Kitten 2018

Nadat Heidi Range Atomic Kitten verruilde voor de Sugababes werd Natasha Hamilton de nieuwste kitten. In de nieuwe formatie groeide Atomic Kitten uit tot populairste girlband van de zeroes. 

Natasha Maria Hamilton (17 juli 1982) groeide op in Liverpool in Engeland, waar ze al op jonge leeftijd begint met zingen. In 1999 wordt ze gevraagd lid te worden van de girlgroup Atomic Kitten, nadat Heidi Range ermee stopte. Kort daarna breken Natasha, Kerry Katona en Jenny Frost door met de track Whole Again. De single zet Atomic Kitten op de kaart en belandt zelfs op 1 in de Top 40. 

Zeroes heroes
Van 2001 tot 2004 domineerden Atomic Kitten de hitlijsten. Elke track die ze uitbrachten belandde in de Nederlandse hitlijst en mening tiener had hun poster aan de muur hangen. Met The Tide Is High, Eternal Flame en The Last Goodbye als grootste hits waren de drie meiden een ware hitmachine. 

Baby on board
Kort na hun eerste hit, werd Hamilton zwanger van Fran Cosgrave, de voormalig bodyguard van Westlife. Maar dat weerhield haar niet om tot haar verlof door te gaan met Atomic Kitten. Zo was ze zwanger tijdens het filmen van de clip The Tide Is High en stond ze met babybuik op het podium. Op 24 augutus 2002 werd haar zoon Josh Hamilton-Cosgrave geboren. De roze wolk was echter van korte duur, want vrij snel daarna gingen Natasha en Fran uit elkaar.

View this post on Instagram

Today was fun! #footballscominghomeagain ⚽️

A post shared by Natasha Hamilton (@natashahamilton) on

Serial dater
In het begin nam Hamilton haar zoon nog mee op tournee. Maar baby's en backstage bleken toch geen goede combinatie te zijn en het drukke tourschema liet vrijwel geen ruimte over voor quality time. Hierop besloot Natasha in 2004 haar Kitten status te verruilen voor huismoeder. Datzelfde jaar beviel ze van haar tweede zoon, die ze kreeg met danser Gavin Hatcher. Deze relatie hield helaas ook geen stand. In 2007 trouwde de zangeres met Riad Erraji, met wie ze haar derde zoon kreeg. Het paar hield het zes jaar vol, voordat ze een scheiding aanvroegen. Viermaal is scheepsrecht, zou je denken? In 2015 verloofde Natasha zich met Ritchie Neville, lid van boyband Five. Het stel zette samen hun dochtertje Ella Rose op de wereld. Maar ook dit babygeluk wist de relatie niet in stand te houden en het jaar daarop gingen ze hun eigen weg. Inmiddels is Hamilton verloofd met huwelijkskandidaat nummer 3: Charles Gay.

Huismoeder
Na Atomic Kitten bracht de Britse zangeres nog de solo single Ms Emotional. De track flopte en Natasha probeerde haar carrière opnieuw leven in te blazen met een deelname aan de show Just The Two of Us. Hamilton was gekoppeld aan Mark Moraghan, waarmee ze de tweede plaats behaalde. Sinds 2006 zet de brunette zich in voor goede doelen. Als driejarige overleefde Hamilton zelf een auto-ongeluk, waardoor ze zich nu werkt aan een verkeersveiligheidscampagne voor kinderen. 

Natasha Hamilton deelt zijn verjaardag met Thé Lau, Guru en Fresh Coast. Toen ze werd geboren stond June Lodge and Prince Mohammed met Someone Loves You Honey - One Time Daughter op #1. Ook weten welke hit op jouw geboortedag op bovenaan de hitlijst stond? Check de calculator.

Eerste en grootste hit:

Whole Again - Atomic Kitten (2001, 19 weken)

Kleinste hit:

You Are - Atomic Kitten (2001, 4 weken)

Laatste hit:

Ladies Night - Atomic Kitten (2003, 4 weken)

(Foto: BSR Agency)