Jarig: Miley Cyrus | Van Hannah Montana naar Top 40

- Jarig

 Miley Cyrus
Miley Cyrus 2018

Miley Cyrus is vandaag jarig, hoera! De zangeres begon ooit als Hannah Montana in een televisieserie, tegenwoordig gaat ze als soloartiest door het leven. 

In 2013 scoorde Miley Cyrus haar eerste Top 40-hit met Wrecking Ball. Het nummer stond 21 weken in de hitlijst en behaalde de efde positie.

Check hieronder de highlights uit Miley's carrière. Meer weten over de zangeres? Lees de biografie van Miley Cyrus.


Jeugd Miley Cyrus
Als dochter van de countryzanger Billy Ray Cyrus, begint ze haar loopbaan als actrice met kleine rollen in tv-series en een bijrol in de film Big Fish.

Hannah Montana
In 2006 begon het eerste grote succes voor Miley Cyrus: ze kreeg de hoofdrol in de Disney-serie Hannah Montana. Samen met haar vader speelde ze vijf jaar lang in de serie. 

Miley Cyrus solo
Tijdens haar succes met Hannah Montana begon Miley Cyrus ook als soloartiest te werken. In totaal heeft de zangeres twee Top 40-hits gescoord: Malibu en Wrecking Ball.

Imago verandering
Toen ze stopte met de serie Hannah Montana en de relatie met Liam Hemsworth over ging, veranderde het imago van Miley Cyrus. Ze begon zich stoerder te kleden en ruigere muziek te maken. Met haar knaller-hit Wrecking Ball landde de zangeres in 2013 op de elfde plek in de Top 40.

Happy Hippie Foundation
In 2014 richtte Miley Cyrus de stichting Happy Hippie Foundation op. Hiermee wilde ze vooral dakloze en LGBT-jongeren helpen. Toen ze hetzelfde jaar een MTV Video Music Awards won, liet ze een dakloze jongen de prijs in ontvangst nemen.

Nieuwe Fase 
Vanaf 2014 tot 2017 was het erg stil rond de zangeres, ze bracht geen muziek uit. In 2017 kwam Miley Cyrus terug met nieuwe muziek en ze ging een nieuwe fase van haar leven in. Ze startte opnieuw een relatie met Liam Hamsworth en begon zich weer als de oude Miley te gedragen. Daarbij scoorde de zangeres weer een Top 40-hit met de track Malibu

Miley Cyrus bosbrand
Sinds haar album Malibu heeft de zangeres geen muziek meer uitgebracht. Wel is de zangeres veel in het nieuws geweest de afgelopen maand. Dit kwam door de bosbranden die in Californië woedden. Het huis van Miley Cyrus is volledig afgebrand.

Miley Cyrus viert haar verjaardag samen met Vinchenzo, Alan Paul en Marty. Toen Miley werd geboren stond Boyz II Men - End Of The Road op #1. Ook weten welke hit op jouw geboortedag bovenaan de hitlijst stond? Check de calculator.

Grootste Top 40-hit:
Miley Cyrus - Wrecking Ball (2013, 21 weken)
Check de songtekst

(Foto: BSR Agency)

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!