Jarig: Johanna Söderberg

- Jarig

 First Aid Kit
Johanna Söderberg 2018

Johanna Söderberg vormt samen met haar zusje Klara het Zweedse folkduo First Aid Kit. Vandaag is Johanna jarig. Gefeliciteerd!

In 2015 scoorde First Aid Kit met My Silver Lining een Top 40-hit. Het nummer stond zeven weken in de Top 40 met plek 33 als piekpositie. 

Check hieronder de highlights uit Johanna Söderberg's leven. Meer weten over de zangeres? Lees de biografie van First Aid Kit. 


Eerste optreden Johanna Söderberg
Samen met haar zus Klara begon Johanna op jonge leeftijd met het maken van liedjes. Op 6 oktober 2007 was het eerste optreden van de Zweedse zusjes.

Eerste succes First Aid Kit
First Aid Kit beleefde haar eerste succes in 2010. Dit was met de cover Tiger Mountain van Fleet Foxes. Het succes bleef niet bij één nummer: een jaar later brachten de zussen hun debuutalbum Drunken Trees uit.

Grootste hit My Silver Lining
In 2014 kende het duo haar grootste succes.: met My Silver Lining behaalden de zussen de Top 40 met een 33e plaats. Ook in andere landen was de track een enorme hit. 

View this post on Instagram

MY SILVER LINING

A post shared by First Aid Kit (@firstaidkitband) on

Renault-commercial 
Het liedje My silver Lining was niet direct bekend. Pas toen het nummer gebruikt werd voor een Renault-commercial groeide het uit tot een mega-hit.

Maatschappelijk kritisch
De zussen zijn allebei maatschappelijk betrokken en schrijven ook regelmatig liedjes hierover. Zo gaat het nummer You Are The Problem Here over seksueel geweld.

First Aid Kit momenteel
Begin dit jaar bracht First Aid Kit haar vierde album uit: Ruins. Op dit moment is het duo voornamelijk druk met optreden. Zo stonden de zussen afgelopen zomer op festival Rock Werchter.

Johanna Söderberg viert haar verjaardag samen met Ad Rock (Beastie Boys), Vanilla Ice en Larry Mullen (U2). Toen de zangeres werd geboren stond Matthias Reim - Verdammt - Ich Lieb' Dich op #1. Ook weten welke hit op jouw geboortedag bovenaan de hitlijst stond? Check de calculator.

Grootste Top 40-hit:
First Aid Kit- My Silver Lining (2014, 33 weken)
Check de songtekst

(Foto: BSR Agency)

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!