Jarig: Frenna | Van New Wave naar solocarrière

- Jarig

 Frenna
Frenna 2018

Frenna begon ooit in hiphopcollectief New Wave, maar gaat tegenwoordig ook hard als soloartiest.  Met acht Top 40-hits op zak is de rapper vandaag 27 jaar geworden. Gefeliciteerd!

Afgelopen maand scoorde Frenna zijn grootste Top 40-hit. Samen met Lil' kleine maakten hij het nummer Verleden tijd, dat zes weken op nummer 1 stond in de Top 40. 

Check hieronder de highlights uit Frenna's carrière. Meer weten over de rapper? Lees de biografie van Frenna.


Jeugd Frenna
Frenna wie eigenlijk Francis Edusei heet, is afkomstig uit Den Haag. Rappen is voor de Haagse altijd al een hobby geweest. In 2013 begon hij met het uitbrengen van muziek. 

SFB
Het eerste project van Frenna was SFB (Strictly Family Business). Samen met  andere Haage rappers Jandro, Priceless en KM maakten zij nummers. In 2014 brachten zij hun eerste mixtape Reset the levels uit.

New Wave
Frenna mocht samen met SFB op acht van het album New Wave rappen. Het album New Wave bestaat uit nummers van een groep jonge Nederlandse rappers. In 2016 kreeg de groep een Edison voor 'album van het jaar.' 

Frenna vast in Suriname
In 2016 en 2017 liep het minder positief voor de rapper. Toen zat hij tweeënhalve maand vast in Suriname met SFB-leden KM en Priceless, vanwege seks met een minderjarige en het plaatsen van de video op het internet.

Grootste Hit Frenna
Sinds 2014 is de rapper al aan de slag in de muziekindustrie, maar afgelopen maand behaalde hij zijn grootste succes tot nu toe: een nummer 1-hit. Samen met Lil' Kleine stonden ze met de track Verleden Tijd zes weken op nummer 1 in de Top 40. 

Andere hits Frenna 2018
Frenna gaat heel hard met onder andere zijn nummer Verleden Tijd. Maar afgelopen jaar heeft de rapper nog meer muziek uitgebracht. De nummers Pull up en Culo behaalden afgelopen jaar ook de hitlijst. 

Verjaardagsfeest Frenna
Frenna viert zijn verjaardag dit jaar erg goed. Hij geeft vanavond namelijk een Bday Bash in Club Blu in Rotterdam. Hier zal de rapper zelf ook gaan optreden. 

Frenna viert zijn verjaardag samen met Bokoesam, Sarah Harding en Sharon Kips. Toen de rapper werd geboren stond Salt-N-Pepa met Let's Talk About Sex! op #1. Ook weten welke hit op jouw geboortedag bovenaan de hitlijst stond? Check de calculator.

Grootste Top 40-hit:
Frenna ft. Lil' Kleine - Verleden Tijd (2018, 10 weken)
Check de songtekst.

(Foto: Youtube Still)

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!