Jarig: Charlie Puth | van YouTube naar Fast & Furious

- Jarig

 Charlie Puth
Charlie Puth 2018

Hoera! Vandaag is het de verjaardag van Charlie Puth. De zanger heeft inmiddels al meerdere samenwerkingen en zes Top 40-hits op zijn naam staan. 

Charlie Puth brak in 2015 door met de hit Marvin Gaye. Vlak daarna scoorde hij de derde plek in de Top 40 met het nummer See You Again.

Check hieronder de highlights uit Charlie Puth's carrière. Meer weten over de zanger? Lees de biografie van Charlie Puth.


Bekend via YouTube

Ook Charlie Puth is er één voor in het rijtje van artiesten die bekend zijn via YouTube. Hij plaatst vooral akoestische versies van hits op zijn YouTube-kanaal

The Ellen DeGeneres Show
Zijn YouTube kanaal bleef niet onopgemerkt. Toen Charlie Puth nog geen twinting jaar oud was stond hij al bij The Ellen DeGeneres Show, oftewel Ellen. Dit is een erg populair praatprogramma in de Verenigde staten. 

Platencontract Atlantic
In 2015 begon de echte wereld voor Charlie Puth: hij tekende zijn eerste platencontract bij Atlanic. Onder dit label bracht hij ook zijn eerste single Marvin Gaye uit, samen met Meghan Trainor. Deze track behaalde de elfde plek in de Top 40.

View this post on Instagram

@charlieputh's #TheWayIAm video just dropped!

A post shared by Atlantic Records (@atlanticrecords) on

Fast & Furious 7
Hetzelfde jaar behaalde de zanger zijn grootste hit samen met Wiz Khalifa: See You Again. Dit nummer was niet zomaar Charlie Puth zijn meest succesvolle hit, hij werd gebruikt als soundtrack van de super populaire film Fast & Furious 7.

Done For Me
De meest recente single die bekend is bij de Top 40 is Done For Me. Afgelopen jaar bracht Charlie Puth dit nummer samen met Kehlani uit. De track stond zeven weken in de Tipparade.

Charlie Puth viert zijn verjaardag samen met Yung Felix, Like Mike en Juice Wrld. Toen Charlie werd geboren stond Gordon met de track Kon Ik Maar Even Bij Je Zijn op nummer #1. Ook weten welke hit op jouw geboortedag bovenaan de hitlijst stond? Check de calculator.

Grootste Top 40-hit:
See You Again ft. Wiz Khalifa (2015, 21 weken)
Check de songtekst

(Foto: BSR Agency)

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!