Jarig: Trijntje Oosterhuis

- Jarig

 Trijntje OosterhuisTotal touch
Jarig; Trijntje Oosterhuis

Ze begon haar muzikale loopbaan met haar broer Tjeerd in Total Touch. Vandaag viert Trijntje Oosterhuis haar 45e verjaardag.

Trijntje Oosterhuis wordt op 5 februari 1973 geboren in Amsterdam. Samen met haar broer Tjeerd start ze in 1987 als zangeres van Total Touch. Na hun overwinning bij Kunstbende (1991) groeit het aanzien van de groep snel. In 1996 breekt de groep door met Touch Me There en later dat jaar wordt Somebody Else’s Lover het grootste succes in de Top 40. Total Touch scoort in totaal 6 hits. In 2001 wordt duidelijk dat Total Touch is gestopt.

In 1996, juist op het moment dat het succes van Total Touch grote vormen begint aan te nemen, verzorgt Trijntje solo de muzikale omlijsting bij de opening van de Amsterdam ArenA. Het nummer De Zee, geschreven door John Ewbank, levert haar meteen een top 10-hit op. Nog geen jaar na De Zee maakt ze met Marco Borsato het nummer Wereld Zonder Jou dat een top 3-hit wordt en haar grootste succes zou blijven. In 2013 weet ze met Borsato opnieuw een top 3 af te leveren met Ik Zou Het Zo Weer Overdoen. Voor de film Abeltje zingt ze de titeltrack Vlieg Met Me Mee waarmee ze in 1998 voor de derde keer een solohit scoort in de Top 40.

In 2003 neemt ze haar eerste soloalbum op met 14 Engelstalige nummers geschreven door onder meer Tjeerd Oosterhuis en John Ewbank. Van het album weet alleen What About Us de Top 40 te bereiken. Later dat jaar neemt ze met Carel Kraayenhof en Janie Jansen het nummer Nu Dat Jij Er Bent op ter gelegenheid van de aanstaande geboorte van prinses Amalia.

Van 2012 tot en met 2014 is Trijntje coach in het tv-programma The Voice Of Holland. Daar werkt ze met artiesten als Sandra van Nieuwland, Wudstik, Shirma Rouse en Romy Monteiro. In 2015 neemt ze deel aan het Eurovisiesongfestival waar ze zich met Walk Along niet weet te plaatsen voor de eindronde. Afgelopen jaar maakte Trijntje bekend zich volledig te willen richten op Nederlandstalig repertoire. Ook stopt ze na vijf jaar met de Ladies Of Soul.

Trijntje Oosterhuis is op dezelfde dag jarig als Duff McKagan (Guns N’Roses), Christoper Brown (Spin Doctors) en Brainpower.

Eerste hit:
TOUCH ME THERE- total touch (1996)


Grootste hit:
WERELD ZONDER JOU- marco borsato & trijntje oosterhuis (1997)

 

Laatste en kleinste hit:
WALK ALONG- trijntje oosterhuis (2014)

(Foto: BSR Agency)