Jarig: Stromae

- Jarig

 Stromae
Jarig: Stromae

Vorig jaar maakte Stromae bekend een tijdje geen muziek meer te maken. Wel staat zijn naam dit jaar bij de clip van IDGAF, de nieuwe hit voor Dua Lipa. 

Paul Haver wordt op 12 maart 1985 in Brussel geboren als zoon van een Rwandese vader en Belgische moeder. Als zijn vader in 1994 een bezoek aan zijn vaderland brengt wordt hij vermoord.

Haver zet in 2001 zijn eerste muzikale stappen als rapper met Opmaestro als artiestennaam. Twee jaar later begint hij de rapgroep Suspicion.

In 2008 krijgt hij een baantje bij het Brusselse radiostation NRJ. Daar wordt hij geïnspireerd om muziek te maken en dat resulteert in zijn eerste single, Alors On Dance. In 2010 weet hij met dat nummer de Top 40 voor 8 weken aan te voeren. Ook verschijnt zijn debuutalbum Cheese. Begin 2011 wint hij een European Border Breakers Award.

In augustus van 2013 verschijnt zijn tweede studioalbum, Racine Carrée. Kort voor die release verscheen Papaoutai waarmee de Belg zes weken op de tweede plek van de Top 40 weet te verblijven. Daarmee scoort hij uiteindelijk zijn grootste succes in ons land. Uiteindelijk brengt het album vier Top 40-hits voort met Ta Fête (in 2014) als laatste succes. Dat nummer wordt in 2014 ook uitgekozen als het officiele thema voor het Belgische voetbalteam tijdens het WK in Brazilië. In 201 moet hij een groot aantal concerten in Afrika annuleren

Naast zijn muzikale actiteiten is Stromae ook modeontwerper met zijn Mosaert-lijn. In 2017 maakt hij bekend het qua muziek even een tijdje rustiger aan te zullen doen.

In 2018 regisseert hij met Henry Scholfield de videoclip bij IDGAF van Dua Lipa.

Stromae viert zijn verjaardag op dezelfde dag als Alex Clare, Frank van Essen (Silkstone), Erik Mesie (Toontje Lager) en Marlon Jackson (The Jacksons).

Eerste hit:
ALORS ON DANCE- stromae (2010)

 

Grootste hit: 
PAPAOUTAI- stromae (2013)


Laatste en kleinste hit:
TA FÊTE- stromae (2014)

 

(Foto: BSR Agency)