Jarig: Ronnie Flex

- Jarig

 Ronnie Flex
Ronnie Flex

Ronnie Flex begon zijn Top 40-loopbaan in 2012 en inmiddels heeft hij 16 hits op zijn naam geschreven waarbij hij dit jaar zijn grootste succes wist te boeken.

Ronell Plasschaert werd op 16 april 1992 geboren in Capelle Aan De IJssel en als tiener ging hij aan de slag met het maken van zijn eigen beats en raps. Diggy Dex bracht hem in contact met Gers Pardoel en in 2011 werkte hij mee aan het debuutalbum van de rapper uit Nijmegen met de track Zweef. Een jaar later staat hij in de finale van de Grote Prijs Van Nederland en krijgt hij een contract bij Top Notch. Met Nooit meer Slapen, een samenwerking met Yellow Claw, MocroManiac en Jebroer, maakt hij in het najaar van 2012 zijn Top 40-debuut.

Tankstation is in 2013 zijn eerste eigen release en in 2014 weet hij ook Zelf met Zusje in de Top 40 een hit te pakken. De Nacht Is Nog Jong, Net Zoals Wij Voor Altijd is het debuutalbum van Flex dat in november 2014 verschijnt.

In 2015 scoort hij met Lil Kleine twee Top 40-hits, Zeg Dat Niet en Drank & Drugs. Die laatste track was veelbesproken maar bracht het duo wel voor drie weken op de eerste plaats van de lijst. Ook kwam een Duitstalige versie van de track in de hitlijsten bij onze oosterburen.

In januari 2016 wint Ronnie Flex, naar aanleiding van zijn bijdrage aan het New Wave-project de Popprijs 2015. De rapper weet in 2016 liefst zes hits in de Top 40 te scoren.

In juni van 2017 verschijnt zijn tweede studioalbum. Van dat album was Energie (met Frenna) inmiddels al uitgegroeid tot zijn grootste hit in ons land nadat het eerder drie weken op de tweede plek van de Top 40 had gestaan.

In 2018 groeit Blijf Bij Mij, zijn samenwerking met Maan, uit tot zijn grootste succes in de Top 40. De track staat zes weken op nummer 2 en kan in die periode niet tippen aan de overmacht van Ed Sheeran (Perfect) en Bløf met Geike Arnaert die de eerste plaats stevig in handen hebben.

Fan, de track die hij met Famke Louise maakte, is inmiddels zijn 16e hit in de Top 40. In mei vliegt Flex door Nederland als Ambassadeur Van De Vrijheid en bezoekt hij een groot aantal bevrijdingsfestivals.

Eerste hit:
NOOIT MEER SLAPEN- yellow claw ft. ronnie flex, mocromaniac & jebroer (2012)


Grootste hit:
BLIJF BIJ MIJ- ronnie flex feat. maan (2017)


Kleinste hit:
ZEG DAT NIET- lil kleine & ronnie flex (2015)

 

Laatste hit:
FAN- ronnie flex & famke lousie (2018)

(Foto: BSR Agency)