Jarig: Robin Schulz

- Jarig

 Robin Schulz
Robin Schulz

Na R.I.O. is Robin Schulz inmiddels de Duitse act die het vaakst de Dance Smash kreeg toegeschreven bij Radio 538.

Na R.I.O. is Robin Schulz inmiddels de Duitse act die het vaakst de Dance Smash kreeg toegeschreven bij Radio 538.

Robin Schulz wordt op 28 april 1987 geboren in het Duitse Osnabrück. Het dj-en wordt thuis door zijn vader met de paplepel ingegoten en op zijn 17e heeft ook Robin zijn eigen draaitafels. In 2013 weet hij de aandacht te wekken als hij een remix van Waves, de hit van Mr. Probz, op SoundCloud plaatst. Die versie wordt in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk een nummer 1-hit waarna ook de rest van Europa viel voor zijn versie. In 2014 is hij voor die remix genomineerd bij de Grammy Awards.

In 2014 laat hij zijn licht schijnen op Prayer In C, origineel van het Franse folkduo Lilly Wood & The Prick. Zijn remix schiet naar de eerste plaats van de Duitse hitlijst en ook in ons land staat de track vier weken op nummer 1. Het nummer krijgt een plek bij de 60 grootste hits die ons land ooit heeft gekend na 26 weken in de Top 40. In september van dat jaar verschijnt ook Sugar, zijn debuutalbum dat vooral bestaat uit remixen van de Duitser. In 2015 scoort hij, met de hulp van Jasmine Thompson, een hit met zijn eerste eigen compositie Sun Goed Down.

Net een jaar na zijn debuutalbum is Sugar zijn tweede album en daarop staan samenwerkingen met acts als Moguai, Moby, Francesco Yates, Disciples en Graham Candy. Sugar wordt in het najaar van 2015 zijn derde Top 40-hit en weet niet veel later de vierde plek in de Top 40 te bereiken.

In 2017 wordt I Believe I’m Fine, zijn samenwerking mt Hugel, zijn zevende Dance Smash.

Robin Schulz is op dezelfde dag jarig als Howard Donald (Take That), Scott Fitzgerald en Bouchra Tjon Pong Fong (K-Otic)

Eerste en grootste hit:
PRAYER IN C – ROBIN SCHULZ REMIX- lilly wood & the prick and robin schulz (2014)

 

Kleinste hit: 
HEADLIGHTS- robin schulz feat. ilsey (2015)


Laatste hit:
OK- robin schulz feat. james blunt (2017)

(Foto: BSR Agency)