Jarig: Paul Elstak

- Jarig

 DJ Paul Elstak
Jarig: Paul Elstak

Afgelopen jaar scoorde DJ Paul Elstak voor het eerst in dik 20 jaar weer twee hits in een kalenderjaar van de Top 40.

De Nederlandse dj en producer is op 14 januari 1966 geboren. Al in de jaren is Paul Elstak geregeld achter de draaitafels te zien in buurt- en clubhuizen als hij in 1987 gaat draaien in de Rotterdamse discotheek Bluetiek-In. De fijne kneepjes van het mixvak kreeg hij toen onder de knie met adviezen van Peter Slaghuis. Naast het draaien besloot Paul zich ook toe te leggen op het produceren van muziek. Dat doet hij in 1990 met diezelfde Slaghuis en Rob Fabrie en Richard van Naamen met Holy Noise. Eind 1991 scoort de groep met een reactie op James Brown Is Dead (de nummer 1-hit van L.A. Style eerder dat jaar) via James Brown Is Still Alive een Top 40-hit. Ook verschijnt in november het album Organoised Crime.

De hardcore is op dat moment bezig met een enorme opmars en Elstak begint in 1992 het platenlabel Rotterdam Records. Daar verschijnt dat jaar Poing!, een instrumentale track van de Rotterdam Termination Source dat de tweede plaats weet te bereiken. In de jaren die volgen verschuiven de snoeiharde beats in de richting van happy hardcore.

Life is Like A Dance / Play My Game is in 1995 zijn eerste solo-hit die meteen de top 10 in weet te schieten. Luv U More, dat drie maanden later verschijnt, brengt de dj zelfs op de tweede plek van de Top 40. Ook Rainbow In The Sky, Don’t Leave Me Alone, The Prpmised Land en Rave On worden in een razend tempo top 5-noteringen.

In 2010 verschijnt Turbo als titelsong van de film New Kids Turbo. Na bijna 14 jaar afwezigheid weet de dj en producer opnieuw succes te scoren. Niet veel later wordt dat nummer goud en ook krijgt hij een Rembrandt Award voor het nummer als beste titelsong. In 2017 stond hij opnieuw twee keer in de Top 40 met het veelbesproken Kind Van De Duivel en Engeltje.

Paul Elstak viert zijn verjaardag op dezelfde datum als LL Cool J, Dave Grohl, Milow en Caleb Followill (Kings Of Leon).

Eerste hit:
LIFE IS LIKE A DANCE / PLAY MY GAME- dj paul elstak (1995)

Grootste hit:
LUV U MORE- dj paul elstak (1995)

Kleinste hit: 
KIND VAN DE DUIVEL- jebroer and dj paul elstak (2017)

Laatste hit:
ENGELTJE- jebroer & dj paul elstak & dr phunk (2017)

(Foto: BSR Agency)