Jarig: Normani Kordei

- Jarig

 Fifth Harmony
Normani Kordei 2018

Zes jaar geleden deed een zenuwachtige Normani auditie voor X-Factor. Inmiddels is ze lid van één van de populairste meidengroepen.

Normani Kordei Hamilton (31 May, 1996) is een Amerikaanse zangeres en danseres, bekend als lid van de meidenband Fifth Harmony,

X-Factor avontuur
In 2012 deed Normani auditie voor de talentenshow X-Factor met het liedje Chain of Fools van Aretha Franklin. Het leverde haar een ticket voor de volgende ronde op, maar tijdens de bootcamp viel ze alsnog af. Toch kreeg ze een tweede kans toen jurylid Simon Cowell samen met vier andere meiden, Ally Brooke, Lauren Jaurequi, Dinah Jane en Camila Cabello, in een meidengroep plaatste. Fifth Harmony was geboren.

Fifth Harmony
Met Fifth Harmony wist Normani driemaal de Top 40-lijst te behalen. Hun succes kwam met Worth It, waarmee ze zichzelf naar de 25e plek zongen. Opvolger Work From Home deed het beter en werd een grote hit. Het stond zelfs op de eerste plek van de Nederlandse hitlijst. Hierna scoorde ze nog een klein hitje met All In My Head (Flex), voordat Camila eind 2016 aankondigt de groep te verlaten voor en solo door te gaan.

View this post on Instagram

#VMAS @mtv

A post shared by Normani (@normani) on

Solo projecten
De overige dames brengen in juni 2017 de single Down uit, hun eerste track als viertal. Een half jaar later maken ze bekend een break te nemen om zich te focussen op hun solo carrières. Kordei neemt vooral veel dans video’s en covers op voor haar YouTube-kanaal, totdat begin dit jaar haar eerste solo single uitkomt. De track Love Lies is een duet met zanger Khalid. Momenteel werkt Normani samen met Missy Elliot aan een nieuwe track.

Normani is op dezelfde dag jarig als Dio, Azealia Banks en Corey Hart.

Wist je dat, Normani…

  • In New Orleans woonde ten tijde van Orkaan Katrina.
  • Na Katrina verhuisde naar Houston, Texas (geboortestad van Beyoncé).
  • Als kind deelnam aan dans, turn en Miss verkiezing wedstrijden.
  • Haar eerste liedje opnam toen ze 13 jaar oud was.
  • Derde werd bij Dancing with the Stars.
  • Zich inzet voor diverse goede doelen organisaties.  

Eerste hit:

Worth It – Fifth Harmony (2015, 16 weken)

Grootste hit:

Work From Home – Fifth Harmony (2016, 20 weken)

Laatste en kleinste hit:

All In My Head (Flex) – Fifth Harmony (2016, 9 weken)

(Foto: BSR Agency)