Jarig: Nicole Scherzinger

- Jarig

 Pussycat Dolls Nicole Scherzinger
Nicole Scherzinger 2018

Als leadzangeres van de sexy meidengroep The Pussycat Dolls scoort Nicole Scherzinger 6 keer een top 10 hit.

Nicole Prescovia Elikolani Valiente, artiestennaam Nicole Scherzinger, wordt op 29 juni 1978 geboren op Hawaï en groeide op in Kentucky. Al vanaf jonge leeftijd is Nicole geobsedeerd met theater en muziek. Tijdens haar theaterstudie aan de Wright State University wordt ze gescout voor de musicals Chicago en Guys & Dolls. Lang hoefde Nicole niet na te denken, dus stopt ze met school en stort ze zich volop in de entertainmentwereld. 

View this post on Instagram

When the sun kisses, freckles can’t resist 😘

A post shared by Nicole Scherzinger (@nicolescherzinger) on

Wil.i.am's eerste keuze
Hoewel dans en theater haar goed liggen, is muziek haar grootste passie. Scherzinger tourt een tijdje met de band Days Of The New, voordat ze in 2001 auditie doet voor Popstars. Hier vormt ze samen met 4 andere meiden de girlgroup Eden's Crush. De dames brengen slechts een single uit (Get Over Yourself) voordat de wegen weer scheiden. Nicole was bijna de frontvrouw van de Black Eyed Peas geworden. Rapper Wil.i.am had haar op het oog als leading lady, maar Nicole sloeg de uitnodiging af vanwege een jaloers toenmalig vriendje.

Pussycat Dolls
In 2003 doet Nicole succesvol auditie voor de burlesque groep The Pussycat Dolls. Als leadzanger wordt Scherzinger het gezicht van de populairste meidengroep uit de zeroes. Hun debuutalbum PCD (2015) levert zes top 10 hits op, waaronder Don't Cha feat. Busta Rhymes (#2), I Don't Need A Man (#4) en Buttons feat. Snoop Dogg (#6). Ook hun tweede album Doll Domination (2008) leverde twee hitnoteringen op. 

Break up
Ondanks al het succes, was er veel spanning in de groep. De andere meiden voelden zich overschaduwd door Nicole en de bom bastte toen Scherzinger als enige werd een feature vermelding kreeg op Jai Ho - de soundtrack van de film Slumdog Millionaire. De Pussycat Dolls braken en besloten solo verder te gaan.

Succesvolle samenwerkingen
Nicole bracht al tijdens haar Pussycat tijd solo singles uit, maar geen wist de hitlijsten te behalen. Haar eerste hit pakte ze in 2007 toen ze met Will.i.am de single Baby Love uitbracht. In de jaren daarna werkte ze veel samen met andere artiesten. Zo bracht ze met Enrique de track Heartbeat (#20)uit en nam ze met Timbaland de single Scream (#13) op. Haar laatste hit Don't Hold Your Breath komt uit 2011. In totaal maakte Nicole twee soloalbums.

Vorig jaar werd bekend dat The Pussycat Dolls werken aan een reünie in 2018.

View this post on Instagram

Watching the new Bey & Jay video got me feeling like

A post shared by Nicole Scherzinger (@nicolescherzinger) on

The X-Factor
Naast zangeres is Scherzinger ook actrice en presentatrice. Ze was naast Cheryl Cole te zien als jurylid in zowel de Engelse als Amerikaanse X-Factor en speelde rolletjes in de films Men In Black 3 en Dirty Dancing (2017). Met zoveel succes zou je denken dat Nicole's leven perfect is.. Schijn bedriegt, want in 2012 bekende de zangeres dat ze jarenlang leed aan boulimia, waardoor ze zichzelf haatte. Inmiddels is Scherzinger gezond en gelukkig in de liefde. Na haar relatie met formule 1 courreur Lewis Hamilton, date ze nu met tennisser Grigor Dirmitrov. 

Nicole Scherzinger deelt haar verjaardag met Carlos Santana, Ian Baker en Edward Maya. Toen Nicole geboren werd stond Boney M met Rivers of Babylon op #1. Ook weten welke hit op jouw geboortedag op bovenaan de hitlijst stond? Check de calculator op onze homepage.

Eerste hit:

Don't Cha - The Pussycat Dolls (2005, 14 weken)

Grootste hit:

I Don't Need A Man - The Pussycat Dolls (2006, 16 weken)

Kleinste hit:

I Hate This Part - The Pussycat Dolls (2008, 5 weken)

Laatste hit:

Don't Hold Your Breath - Nicole Scherzinger (2011, 7 weken)

(Foto: BSR Agency)