Jarig: Nick Carter

- Jarig

 Nick Carter Backstreet Boys
Jarig: Nick Carter

Nick Carter viert vandaag zijn 38e verjaardag.

Op 28 januari 1980 wordt Nick Carter geboren in Jamestown als zoon van ouders die een café en restaurant runnen. Al op jonge leeftijd volgt Nick dans- en zanglessen. Als tiener is hij in verschillende commercials te zien en in de film Edward Scissorhands waarin hij een kleine rol kreeg. Tussen 1989 en 1993 speelt hij vooral covers met zijn eerste band Nick And The Angels.

Via verschillende audities leert hij AJ McLean en Howie Dorough kennen met wie hij een vriendschap krijgt. Hij doet audities voor The Mickey Mouse Club en in oktober van 1992 voor The Backstreet Boys. Als beide audities succesvol zijn kiest hij voor de groep.

Als 13-jarige vormt hij met AJ McLean, Brian Litrell, Howie Dorough en Kevin Richardson de Backstreet Boys waarin hij het jongste lid is. Tussen 1996 en 2005 scoort de groep 18 Top 40-hits met I Want It That Way (in 1999) als grootste hit. De single staat vier weken op de eerste plaats. Van het laatste (en achtste) studioalbum In A World Like This weet Show Em (What You’re Made Of) de Tipparade te bereiken.

Los van de Backstreet Boys brengt Nick Carter in het najaar van 2002 zijn eerste solo-album, Now Or Never, uit. Van dat album staat Help Me drie weken in de Tipparade. Een tweede album had vrij snel daarna moeten verschijnen maar de successen met The Backstreet Boys stellen dat album uit. Nick heeft tussen 2003 en 2004 een relatie met Paris Hilton. In zijn autobiografie liet hij achteraf weten dat zij geen goede invloed had op hem.

In 2011 verschijnt dat alsnog: I’m Taking Of. Daarna maakt hij met Jordan Knight (New Kids On The Block) een album voordat in 2015 zijn derde album All American verschijnt. Inmiddels is hij getrouwd met Lauren Kitt met wie hij in 2016 zoon Odin Reign kreeg.

In maart 2017 starten de Backstreet Boys een concertreeks van 26 concerten bij Planet Hollywood in Las Vegas.

Eerste hit:
WE'VE GOT IT GOIN' ON- backstreet boys (1996)

Grootste hit: 
I WANT IT THAT WAY- backstreet boys (1999)

Laatste en kleinste hit:
JUST WANT YOU TO KNOW- backstreet boys (2005)

(Foto: BSR Agency)