Jarig: Marc Nelson

- Jarig

 Az Yet
Jarig: Marc Nelson

Marc Nelson begon zijn muzikale loopbaan in Boyz II Men maar scoorde hits met Az Yet.

Op 23 januari 1971 werd Mark K. Nelson geboren in Philadelphia als zoon van zangeres Phillis Nelson en die ken je wellicht van de Tipparade-notering Move Closer uit 1985. Op school vormt hij met vriend Nathan Morris de groep Unique Attraction. Al snel voegen ook Wayna Morris, Shawn Stockman en Michael McCary zich bij de groep die zich omdoopt tot Boyz II Men, vernoemd naar Boys To Men, de track van New Edition die ze op dat moment veelvuldig horen op de radio.

Het gaat Nelson uiteindelijk allemaal niet snel genoeg met de groep omdat er veel tijd verloren gaat in het maken van arrangementen en composities en hij besluit solo verder te gaan. Met I Want You, origineel van Marvin Gaye, scoort hij een bescheiden hit in de Verenigde Staten voordat in 1991 zijn debuutalbum I Want You verschijnt. Door zijn werk als schrijver komt hij in contact met Babyface die met hem de groep Az Yet formeert. In 1996 brengt de groep het album Az Yet uit dat platina wordt. Van dat album weet Last Night eind 1996 de zevende plek te bereiken. De opvolger, Hard To Say I’m Sorry, wordt een paar maanden later zelfs hun grootste Top 40-hit en staat 5 weken op de derde plek van de Top 40.

Kort na het succes besluit hij Az Yet weer te verlaten om solo verder te gaan. Chocolate Mood is in 1999 zijn tweede album. Voor de film The Best Man zingt hij samen met Beyoncé het nummer After All Is Said And Done.

In de jaren die volgen start hij ook nog de supergroep Blayse met leden van Blackstreet, Silk en Az Yet. Er worden nummers opgenomen in de studio maar uiteindelijk worden die nooit uitgebracht. Sinds 2017 is Nelson weer met Boyz II Men op het podium te zien en inmiddels werkt hij ook aan een nieuw album en is hij actief in het theater als acteur.

Op 23 januari zijn onder meer ook Earl Falconer (UB40), Alex Gaudino, Oceana en Natalie Major jarig. 

Eerste hit:
LAST NIGHT- az yet (1996)

Laatste en grootste hit:
HARD TO SAY I’M SORRY- az yet featuring peter cetera (1997)