Jarig: Lauren Jauregui

- Jarig

 Fifth HarmonyLauren jauregui
Lauren jauregui 2018

Als lid van de meidengroep Fifth Harmony veroverde Lauren Jauregui niet alleen de wereld, maar ook de hitlijsten. 

Lauren Michelle Jauregui werd geboren op 27 juni 1996 in Miami Florida. Haar ouders zijn van Cubaanse afkomst, maar verhuisden naar Amerika toen Fidel Castro aan de macht kwam. Haar tienerjaren bracht ze door op de Carrolton School of the Sacred Heart - een meisjeskostschool. Naast haar lessen speelde Lauren softbal, maar het liefste hield ze zich bezig met haar grote liefde: zingen. 

View this post on Instagram

🦋

A post shared by Lauren Jauregui (@laurenjauregui) on

Auditie X-Factor
In 2012 doet Lauren, destijds 16 jaar oud, auditie voor X-Factor Amerika. Met haar vertolking van Alicia Keys If I Ain't Got You blaast ze de jury omver en schopt ze het tot de bootcamp ronde. Hier gaat het mis. Als solozangeres schiet ze te kort, maar jurylid Simon Cowell ziet potentie en plaatst haar met vier andere meiden (Ally Brooke, Normani, Dinah Jane en Camila Cabello) in een groep. Als Fifth Harmony pakken de dames bij X-Factor de derde plaats, maar hun succes moet dan nog beginnen. 

Popsterren
In januari 2015 komt hun debuutalbum Reflection uit. Single Worth It wordt lovend ontvangen en rum 500.000 exemplaren gaan over de toonbank. Het levert Fifth Harmony hun eerste notering in de Top 40 op. Het jaar daarna volgt album nummer twee: 7/27. Met de singles All In My Head (Flex) en Work From Home doen ze het succes van hun eerste release dunnetjes over. Work From Home belandt zelfs op de eerste plek in de hitlijst. Om 2016 maakt Camila Cabello bekend dat ze Fifth Harmony verlaat. Hierop brengen de vier dames nog een derde album uit, waarvan de track Down het tot de Tipparade schopt.

Van kwartet naar solo
Na de release van hun derde album besluiten de dames een break te nemen om aan hun solocarrières te werken. Jauregui was de afgelopen jaren vooral te horen als feature artiest. Zo nam ze met Marian Hill de track Back To Me op en werkte ze samen met Halsey op haar single Strangers. Ook maakte ze met Steve Aoki All Night en was ze te horen op In Your Phone van Ty Dollar $ign. In mei maakte Lauren bekend dat ze aan een solo album werkt, dat later dit jaar verschijnt.

View this post on Instagram

🔥🔥🔥

A post shared by Lauren Jauregui (@laurenjauregui) on

Biseksueel
In 2016 schreef Lauren een open brief waarin ze vertelde biseksueel te zijn. Ze heeft zowel relaties gehad met mannen als met vrouwen, waarbij haar laatste vriendin het Puertoricaanse model Lucy Vives was. Momenteel heeft Lauren een relatie met rapper Ty Dollar $ign.

Lauren Jauregui is op dezelfde dag geboren als Frank Milss, John Brands en Sean Kinney. Op Lauren's geboortedag stond Los del Rio met Macarena op #1. Ook weten welke hit op jouw geboortedag op bovenaan de hitlijst stond? Check de calculator op onze homepage.

Eerste hit:

Worth It – Fifth Harmony (2015, 16 weken)

Grootste hit:

Work From Home – Fifth Harmony (2016, 20 weken)

Laatste en kleinste hit:

All In My Head (Flex) – Fifth Harmony (2016, 9 weken)

(Foto: BSR Agency)