Jarig: Kelly Overett

- Jarig

 Cappella
Jarig: Kelly Overett

Vanaf 1993 kwamen we Cappella acht keer tegen in de Top 40. In het begin was Kelly Overett het gezicht van de groep.

Het ontstaan van de groep gaat wat verder terug. In 1987 begint de Italiaanse producer Gianfrano Bortolotti met een nieuw project, Cappella. Al binnen een jaar weet hij met Bauhaus (Push The Beat) een plek te krijgen in de Britse hitlijsten, toen nog met Ettore Foresti als zangeres. Ook Helyom Halib wordt een bescheiden succes als de echte doorbraak in 1993 komt met U Got 2 Know, het nummer dat gebaseerd was op Happy House (van Siouxsie And The Banshees).

Bortolotti moet vanzelfsprekend een groep op het podium brengen om ook een gevoel uit te kunnen stralen en daar weet hij Rodney Bishop en Kelly Overett voor te strikken. Die laatste was eerder danseres bij SL2.

In 1994 weet Cappella met Move On Baby een nummer 1-hit te scoren en ook de opvolger, U & Me, komt in de top 3. Pas in 1994 onderneemt Kelly Overett, die op 19 maart 1972 is geboren, actie om een zangcarrière van de grond te krijgen. Dat doet ze met de single Follow Your Heart. Zonder al te veel succes. Niet veel later werkt ze weer samen met SL2.

Cappella gaat vanaf 1995 verder met zangeres Alison Jordan en ook Rodney Bishop wordt kortstondig aan de kant geschoven. Wel scoort de Italiaan met Don’t Be Proud, Tell Me Why en I Need Your Love in 1995 en 1996 nog drie keer de Dance Smash bij Radio 538 maar het grote succes lijkt dan (al weer) voorbij.

Kelly Overett is later nog te horen op de radio als dj bij Vibe FM in Norwich. Inmiddels zou ze getrouwd zijn en kinderen hebben. Ze viert haar verjaardag op dezelfde dag als Gert Bettens (K’s Choice), Bruce Willis, Wayne Wade en Peter Groot Kormelink (Jazzpolitie en Splitsing).

Eerste en kleinste hit:
U GOT 2 KNOW- cappella (1993)

 

Grootste hit:
MOVE ON BABY- cappella (1994)


Laatste hit:
I NEED YOUR LOVE- cappela (1996)