Jarig: Jebroer

- Jarig

 Jebroer
Jebroer 2018

Jebroer track Kind van de Duivel veroorzaakte niet alleen een storm van controversie, maar leverde hem ook zijn eerste solo hit op.

Tim Kimman (8 juli 1986) groeit op in Leiden als kind van gescheiden ouders. Als tiener was Tim er druk en had hij moeite met autoriteit. Om zijn agressie onder controle te houden, zocht hij zijn uitvlucht in de muziek en begon op zijn zeventiende met rap. Onder de artiestennaam Jebroer vormt hij samen met Keizer een duo.  Boaz van de Beatz herkent zijn kwaliteiten en gaat met hem aan de slag. Het zorgt voor een bijdrage aan het album Alziend Oor en samenwerkingen met Mr Polska. Daarmee is hij te zien op verschillende festivals in Nederland, waaronder Paaspop en Noorderslag. 


Top 40 debuut
In 2012 staat Jebroer voor het eerst in de Top 40 als hij met Nooit Meer Slapen (samen met Yellow Claw, Ronnie Flex en Mocromaniac) de 38e plaats bereikt. Een jaar later verschijnen de singles Brommer en Allemaal Lichten. In 2014 verschijnt het album Gouden Tranen terwijl hij ook meewerkt aan Miljoenen van Dirtcaps. In 2015 begint hij, samen met zijn manager, zijn eigen platenlabel. In november komt de single Ga Maar Vast Slapen uit, waarop ook Wudstik en Candy Dulfer te horen zijn. 
 

Kind van de Duivel
Elf11 is het album van Jebroer dat in 2016 verschijnt met daarop de single Kind Van De Duivel, waaraan ook DJ Paul Elstak meewerkt. In juni van 2017 werkt hij opnieuw samen met Elstak op Engeltje dat weet uit te groeien tot het grootste succes van Jebroer in de Top 40. Eind 2017 verschijnt Marathon, een track die hij samen met Anita Doth maakte. 
 
Op Leven Na De Dood werkt Jebroer begin 2018 weer samen met Dr Phunk. Begin juni maakt hij met Gers Pardoel de track Malu, een eerbetoon aan zijn schoonzus die het syndroom van Down heeft. 

Jebroer deelt zijn verjaardag met Joan Osborne, Linda en Beck. Toen hij werd geboren stond Janet Jackson met What Have You Done For Me Lately op #1. Ook weten welke hit op jouw geboortedag op bovenaan de hitlijst stond? Check de calculator.

Eerste en kleinste hit:

Nooit Meer Slapen - Yellow Claw feat. Ronnie Flex, Mocromaniac & Jebroer (2012, 4 weken)

Grootste en laatste hit:

Engeltje - Jebroer, DJ Paul Elstak en DJ Dr. Phunk (2017, 8 weken)

(Foto: BSR Agency)