Jarig: Jean-Pierre Barda

- Jarig

 Army Of Lovers
Jarig: Jean-Pierre Barda

Begin jaren negentig scoorde Army Of Lovers drie Top 40-hits.

Jean-Pierre Barda wordt op 7 maart 1965 geboren in Parijs maar verhuist al op jonge leeftijd naar Zweden. Met Alexander Bard begint hij de muziekgroep Barbie waarin hij zichzelf Farouk. Als de twee gezelschap krijgen van La Camilla Henemark nemen ze in 1987 de naam Army Of Lovers aan.

Na singles als Ride The Bullet en Supernatural verschijnt in 1991 Cruficied waarmee ze in Europa hun grote doorbraak beleven. In Nederland weet de single drie weken op nummer 2 te verblijven. Ook de opvolger Obsession komt in de top 10 terecht.

In 1992 brengen ze Ride The Bullet opnieuw uit waarmee ze in een aantal landen nu wél een hit weten te scoren. Dat lukt in ons land niet als de single blijft steken in de Tipparade. Op dat moment is Camilla al vervangen door Diminika Peczynski.

Hun vierde studioalbum Glory, Glabour And Gold (1994), dat ook meteen het laatste werd, levert geen hits meer op. Wel keren ze in 1995 nog een keer terug in de Top 40 met Give My Life dat hun derde en laatste hit wordt. Bard besluit in 1996 de groep te verlaten om een nieuwe groep, Vacuum te starten.

In 2004 zijn er geruchten dat Jean-Pierre werkt aan een nieuwe groep, Bodies Without Organs maar verder dan het meeschrijven aan hun eerste single komt het niet. Barda houdt zich in Zweden vooral bezig met het kappersvak en make-up. Ook is hij in verschillende films te zien en werkt hij als presentator.

Barda viert zijn verjaardag op dezelfde dag als Janneke Nijhuis (Bad Candy), Paul Cattermole (S Club 7) en Matthew Fisher (Procol Harum).

Eerste hit:
CRUCIFIED- army of lovers (1991)

 

Laatste en kleinste hit:
GIVE MY LIFE- army of lovers (1995)