Jarig: Harry Styles

- Jarig

 Harry Styles One Direction
Jarig: Harry Styles

Schrijver, zanger en acteur kunnen we inmiddels bij de naam van Harry Styles schrijven die vandaag 24 jaar is geworden.

Harry Styles werd op 1 februari 1994 geboren in Redditch en groeide op in het plaatsje Holmes Chapel. Als kleine Harry zingt hij graag en kent hij al veel nummers uit het oeuvre van Elvis Presley. Bij een plaatselijke talentenjacht wint hij met het groepje White Eskimo.

In 2010 heeft zijn moeder het briljante plan om mee te doen aan het tv-programma The X Factor waar hij zich met een cover van Isn’t She Lovely (Stevie Wonder) weet te plaatsen. Nicole Scherzinger stelt later voor dat hij lid wordt van een te vormen groepje, het latere One Direction. Met die band worden ze wereldberoemd tot ze in 2014 bekend maken een pauze te nemen.

Harry besluit zich toe te leggen op solomateriaal en jaagt ook zijn acteer- en schrijfambities na. Voor het album van Michael Bublé schrijft hij met Meghan Trainor bijvoorbeeld het nummer Someday. Ook krijgt hij de rol van Alex in de film Dunkirk die in de zomer van 2017 in de bioscoop te zien is. Op 12 mei 2017 is zijn debuutalbum klaar. Een opvallend album met stevige invloeden uit de jaren zeventig. Het levert hem met SIgn Of The Times zijn eerste solo-hit op in de Media Markt Top 40 met een 16e plek als best bereikte positie. De videoclip bij dat nummer is kanshebber voor een BRIT Award, komende maand.

Vanaf september 2017 tourt hij over de wereld en inmiddels is die tournee, die tot juli van dit jaar loopt, gegroeid tot een rij concerten van 88 stuks. Op 8 november gaf hij een concert in de AFAS Live en op 14 maart is hij opnieuw te zien in Amsterdam met een concert in de Ziggo Dome. Deze maand werd Harry Styles genoemd als mogelijk volgende James Bond.

Op deze dag vieren ook Bert Hermelink (Toontje Lager), K’naan en Oliver Heldens hun verjaardagen.

Eerste hit:
LIVE WHILE WE’RE YOUNG- one direction (2012)

 

Grootste hit:
ONE WAY OR ANOTHER (TEENAGE KICKS)- one direction (2013)

 

Kleinste hit: 
PERFECT- one direction (2015)

 

Laatste hit:
SIGN OF THE TIMES- harry styles (2017)

(Foto: BSR Agency)