Jarig: Edsilia Rombley

- Jarig

 Edsilia Rombley
Jarig: Edsilia Rombley

Ze deed twee keer mee aan het Eurovisiesongfestival en is één van de Ladies Of Soul. Vandaag blaast Edsilia Rombley 40 kaarsjes uit.

Edsilia wordt op 13 februari 1978 geboren. In 1995 begint de muzikale loopbaan van Edsilia Rombley eigenlijk als grapje als ze met Gracia, Karima en Susan de groep Dignity vormt. Als ze in 1996 met haar imitatie van Oleta Adams de finale van de Soundmixshow wint besluit ze solo verder te gaan. Dignity stond juist op dat moment op het punt om in ons land succes te krijgen (wat in 1999 met Renaissance overigens ook gebeurde met een bescheiden hit).

In 1998 doet Edsilia mee aan het Eurovisiesongfestival. Het door Erik van Tijn en Jochem Fluitsma geschreven Hemel En Aarde eindigt als vierde op het festival in Birmingham. In de Top 40 wordt het haar grootste succes met een 12e plaats als hoogst bereikte plaats. In dat jaar brengt ze ook het album Edsilia uit waarvan Second Floor in de Tipparade weet te komen. In 2002 maakt ze het album Face To Face. In 2006 staat ze, na bijna acht jaar afwezigheid, weer in de Tipparade met Dan Ben Ik Van Jou. Ook trouwt ze dat jaar met Tjeerd Oosterhuis.

In 2007 doet ze opnieuw een poging naar Europees succes als ze met Nooit Meer Zonder Jou meedoet aan het Eurovisiesongfestival in Helsinki. Ze strandde in de halve finale. In 2011 werkt ze mee aan Wereldwijd Orkest, het nummer dat wordt uitgebracht om geld in te zamelen voor het noodlijdende orkest. Na verschillende theatertournees is ze sinds 2014 te zien bij de Ladies Of Soul.

Edsilia Rombley viert haar verjaardag op dezelfde dag als DJ Jurgen, Robbie Williams en Peter Gabriel.

Eerste en grootste hit:
HEMEL & AARDE- edsilia (1998)


Kleinste hit:
NOOIT MEER ZONDER JOU- edsilia rombley (2007)

 

Laatste hit:
WERELDWIJD ORKEST- het metropole orkest e.a. (2011)

 

(Foto: BSR Agency)