Jarig: Don Diablo

- Jarig

 Don Diablo
Jarig: Don Diablo

Don Diablo draaide al op talloze festivals maar wist nog geen succes te oogsten met een hit in de Top 40. 

Don Pepijn Schipper wordt op 27 februari 1980 geboren in Coevorden en al op 15-jarige leeftijd weet hij een platencontract binnen te slepen. In de jaren die volgen groeit zijn status als dj waarbij hij in 2002 al als resident-dj draait in Londen. Hij produceert tracks voor onder meer Sidney Samson, Diplo en Kelis en levert remixen af voor onder meer Bastille, Birdy en Public Enemy.

In 2004 start hij het Divided-project dat in 2005 met Easy Lover in de Tipparade weet te komen. Ook solo staat hij in de jaren die volgen met onder meer Who’s Your Daddy, This Way (Too Many Times), Edge Of The Earth en Starlight in de Tipparade. Dat doet hij in 2015 met Chemicals (met Tiësto en Thomas Troelsen) voor het laatst. In 2014 maakt hij zijn debuut in de DJMag Top 100. Die plaatst hem in 2017 op plek 11, zijn best bereikte positie tot dan toe.

Op 9 februari van dit jaar verschijnt zijn tweede studioalbum, Future, met daarop samenwerkingen met onder meer Calum Scott, Arizona, Holly Winter en Nina Nesbitt.

Don Diablo is jarig op dezelfde dag als Bobby Valentino, Peter André en Henk Westbroek.

(Foto: BSR Agency)