Jarig: Diggy Dex

- Jarig

 Diggy Dex
Jarig: Diggy Dex

Over een slordige zes weken neemt Diggy Dex zijn laatste album, Golven, mee tijdens een nieuwe theatertournee.

Koen Jansen wordt op 26 maart 1980 geboren in Amersfoort. Op 17-jarige leeftijd begint hij met Hux B de groep De Profeten als hij zich drie jaar later aansluit bij DAC (De Amersfoortse Coöperatie) dat met Didactici en Professioneel Chillen twee albums uit heeft gebracht. Ook maakten onder meer Jiggy Djé en Wudstik deel uit van DAC.

In 2006 brengt Diggy Dex zijn eerste solo-album, Verhalen Vanuit De Sofa, uit. Twee jaar later verschijnt Mayonaise Voor De Ziel. In 2009 breekt Dex bij het grote publiek door als hij met Eva De Roovere het nummer Slaap Lekker (Fantastig Toch) uitbrengt. Die single staat in 2009 15 weken in de Top 40 en schopt het tot nummer 8.

Golven is in september 2016 zijn vijfde album na Lange Nachten, Korte Dagen (2010) en Do It Yourself (2014). Van Golven komt de single Treur Niet (Ode Aan Het Leven) dat hij samen met JW Roy opnam. Die single werd later onderscheiden met een BUMA NL Award. In 2016 scoort hij samen met Ali B de Top 40-hit Ik Huil Alleen Bij Jou.

Na samenwerkingen met Paul de Munnik en Guus Meeuwis werkt Dex in 2018 mee aan Vrienden, het themanummer van de jubileumeditie van Vrienden Van Amstel Live.

Afgelopen jaar was Diggy Dex de eerste rapper met een eigen concert in het Amsterdamse Koninklijk Theater Carré. Vanaf 11 mei tourt Dex weer door het land met een theatertournee.

Diggy Dex viert zijn verjaardag op dezelfde dag als Paul de Leeuw, Roch Voisine, John Hendy (East 17) en Jay Sean.

Eerste hit:
SLAAP LEKKER (FANTASTIG TOCH)- diggy dex ft. eva de roovere (2009)

 

Grootste hit:
TREUR NIET (ODE AAN HET LEVEN)- diggy dex ft. jw roy (2015)

 

Kleinste en laatste hit
IK HUIL ALLEEN BIJ JOU- ali b ft. diggy dex (2016)

 

(Foto: BSR Agency)