Jarig: Ashton Irwin

- Jarig

 5 Seconds Of Summer
Ashton irwin

Niet driemaal, maar viermaal is scheepsrecht voor Ashton Irwin. Na drie singles in de Tipparade sleepte hij met  5 Seconds of Summer dit jaar hun eerste Top 40 notering in de wacht.

Ashton Irwin (7 juli 1994) groeide op in Hornsby, Australië waar hij dagelijks de bus pakte naar het Norwest Christian College. Hier leerde hij Luke Hemmings, Michael Clifford en Calum Hood kennen. Het trio speelde al een tijdje samen, waarbij ze covers opnamen en deze plaatsten op YouTube. Sommige video's hadden meer dan 600.000 views en de jongens waren dan ook al aardig bekend in Australië. Toch ontbrak er iets, namelijk een drummer. Gelukkig was daar Ashton en vanaf 2011 ging het trio als kwartet verder.

One Direction is fan
Hun online succes bleef niet onopgemerkt. Ook Louis Tomlinson en Niall Horan van One Direction waren fan. De sterren deelden een link naar een van de video's op hun social kanalen en nodigde 5 Seconds of Summer uit op hun Take Me Home-tour. De band's YouTube kanaal explodeerde in views en hun fanbase groeide groter en groter. Begin 2014 kwam hun debuutsingle She Looks So Perfect uit. De track belandde op #1 in Australië, Nieuw-Zeeland, Ierland en Engeland. In Nederland bleef She Looks So Perfect steken in de Tipparade. Ook opvolgers She's Kinda Hot en Hey Everybody! wisten het niet tot de Top 40 te schoppen.  

Meet You There?
15 juni 2018 kwam hun derde studioalbum Youngblood uit. De plaat debuteerde op nummer 1 in Australië en Amerika en 5 Seconds of Summer werd de eerste Australische band die met drie albums de eerste plek wist te behalen. De eerste single (en titeltrack) Youngblood leverde het viertal hun eerste Top 40-hit op. In augustus begint 5 Seconds of Summer aan hun Meet You There-tour. Ook Nederlandse wordt niet overgeslagen. Fans kunnen hun favoriete jongensgroep op 5 november in een uitverkocht AFAS Live bewonderen. 

She's Kinda Hot

Als lid van een populaire jongensband heeft Ashton aan vrouwelijke aandacht niet te kort. De drummer schijnt een voorkeur te hebben voor modellen en mag Kendall Jenner, Biancca Rose en Alexa Dellanos tot zijn exen rekenen. Ook zangeres Halsey wilde graag op date, nadat ze zijn naakte Rolling Stone Magazine coverfoto zag.

Ashton deelt zijn verjaardag met Jeroen van Inkel, Alesso en Mark White. Toen hij werd geboren stonden Johan & De Groothandel met As Dick Me Hullep Nodig Heb op #1. Ook weten welke hit op jouw geboortedag op bovenaan de hitlijst stond? Check de calculator.

Grootste & enigste Top 40 hit:

Youngblood - 5 Seconds of Summer (2018, 2 weken)

Eerste Tipparade track:

She Looks So Perfect (2014, 6 weken tipparade)

(Foto: BSR Agency)