Jarig: Amy Studt

- Jarig

 Amy Studt
Jarig: Amy Studt

Misfit is altijd een onvervalste eendagsvlieg gebleven van een jonge Amy Studt die in ons land nooit een nieuw succes wist te boeken.

Amy Studt wordt op 22 maart 1986 geboren in het Engelse Hammersmith. Als 14-jarige neemt ze haar eerste demo op en nog geen twee jaar later verschijnt haar eerste single Just A Little Girl. Als 17-jarige scoort ze met de opvolger Misfit de Alarmschijf en weet ze in de Top 40 de elfde plaats te bereiken.

Twee jaar lang werkte ze aan haar debuutalbum dat op 30 juni 2003 verschijnt en de gouden status bereikt. Na Misfit worden er nog twee singles van het album getrokken maar die komen bij lange na niet meer in de buurt van het succes van Misfit.

Amy Studt verdwijnt een tijdje uit het openbaar maar blijkt begin 2006 een contract te hebben getekend bij 19 Entertainment. Onder de aam Jane Walls tourt ze mee met Razorlight. In 2008, vijf jaar na haar debuut, verschijnt haar tweede album My Paper Made Men. Dat album verscheen eerst alleen als download maar werd in het voorjaar van 2009 alsnog als fysiek album uitgebracht. Van het album kwamen drie singles die niet al te veel wisten te presteren.

Studt deelt plannen om te verhuizen naar de Verenigde Staten maar blijkt later plannen te hebben om een studio te bouwen in het Verenigd Koninkrijk. Er zijn plannen voor een nieuw album en ze laat in december 2010 weten een nummer te hebben geschreven voor Britney Spears.

In 2012 vormt ze met Toby Kidd het duo MercyMadeMe waarvan Sleepwalker de eerste single is. In juni 2015 verschijnt Different Coloured Pills als voorloper van een derde album dat nog niet is verschenen.

Amy Studt viert haar verjaardag op dezelfde dag als Stephanie Mills, Mo’Jones en Giovanca.

(Foto: BSR Agency)