Jarig: Alessia Cara

- Jarig

 Alessia Cara
Alessia Cara 2018

Van YouTube-ster tot Grammy winnaar: Alessia Cara neemt de muziekwereld over als een wervelwind.

De Canadees-Italiaanse Alessia Caracciolo (11 juli 1996) wordt geboren met een flinke dosis talent. Waar andere kinderen met Barbies speelden, besteedde Alessia het liefst haar tijd aan poezië en theater. Op tienjarige leeftijd leert ze gitaar spelen en nog geen drie jaar later begint ze haar eigen YouTube-kanaal waarop ze filmpjes plaatst van covers. 

View this post on Instagram

trying to be cool in ottawa

A post shared by ALESSIA CARA (@alessiasmusic) on

Net als Rihanna
Op haar 18e tekent Cara een contract bij Def Jam, waar ook Mariah Carey, Rihanna en Kayne West onderdeel van uitmaken. In het voorjaar van 2015 verschijnt haar debuutsingle Here. De track bereikt de achtste plaats in de Billboard Hot 100, maar wordt in Nederland een bescheiden hit. Here piekt op de 28e plek in de Top 40, voordat het uit de lijst verdwijnt. Op 13 november 2015 releast Alessia haar eerste studioalbum Know-It-All, waar de tipparade track Wild Things opstaat. 

Openen voor Coldplay
2016 is het jaar van Alessia Cara. Niet alleen mag ze het voorprogramma verzorgen van Coldplay's Head Full of Dreams-tour, maar ze sleept ook haar tweede Top 40-succes binnen. De single Scars To Your Beautiful bereikt de 7e plek en staat maar liefst 22 weken in de lijst. Kort daarna werkt ze met Zedd samen op de track Stay en zingt ze mee op 1-800-273-8255 van Logic. Beide songs worden een hit in ons land, wat Alessia's CV op 4 Top 40-hits brengt. 

View this post on Instagram

we put on our big kid suits for @fallontonight

A post shared by ALESSIA CARA (@alessiasmusic) on

Grammy winnaar
Niet alleen Nederland weet de zangeres te waarderen, ook de critici is lovend. Tijdens de afgelopen Grammy's wordt Alessia Cara onderscheiden met de award voor Best New Artist. Na een paar weken teasen op twitter, releaste Alessia vorige maand haar nieuwste single. De track Growing Pains is afkomstig van haar tweede album The Pains of Growing, dat voor september gepland staat. 

Alessia Cara deelt haar verjaardag met Lil Kim, Suzanne Vega en Cassius Verbond. Toen ze werd geboren stonden The Fugees met Killing Me Softly op #1. Ook weten welke hit op jouw geboortedag op bovenaan de hitlijst stond? Check de calculator.

Eerste en kleinste hit:

Here - Alessia Cara (2015, 8 weken)

Grootste hit:

Scars To Your Beautiful - Alessia Cara (2016, 22 weken)

Laatste hit:

1-800-273-8255 - Logic feat. Alessia Cara & Khalid (2017, 11 weken)

(Foto: BSR Agency)