Jarig: Aaron Neville

- Jarig

 Aaron Neville
Jarig: Aaron Neville

Vandaag blaast Aaron Neville 77 kaarsjes uit. Hoewel hij in 1967 al in de Top 40 stond duurde het dik 20 jaar tot er een opvolger kwam.

Aaron Neville wordt op 24 januari 1941 geboren in New Orleans. Al begin jaren zestig zijn nummers van hem te horen op de Amerikaanse radio maar met Tell It Like It Is wordt hij in één klap beroemd. In ons land blijft het bij een bescheiden hit want het nummer komt niet verder dan twee keer een 36e plaats in de Top 40.

In 1976 vormt hij met zijn broers Art, Charles en Cyril de Neville Brothers. In 1978 brengen ze hun eerste album uit. Na verschillende concertseries in de Verenigde Staten scoren ze in 1989 met Yellow Moon hun enige Top 40-hit. Vrijwel tegelijkertijd scoort Aaron ook solo een succes met Don’t Know Much, een duet met Linda Ronstadt dat op nummer 6 in de Top 40- weet te komen. Niet veel later neemt dat duo ook All My Life op en daarmee is de derde solo-hit van Aaron een feit.

Het succes van de Neville Brothers krijgt een hoogtepunt als ze in 1990 op het Britse Glastonbury-festival staan. Als later broer Art gezondheidsproblemen krijgt besluit de groep het rustiger aan te doen. Op gezette momenten neemt de zoon van Aaron, Ivan, plaats achter de toetsen. In 2012 zetten de Neville Brothers een punt achter hun activiteiten.

Aaron Neville is op dezelfde dag jarig als Neil Diamond, Dennis van Leeuwen (Kane) en Beth Hart.

Eerste hit:
TELL IT LIKE IT IS- aaron neville

Grootste hit:
DON’T KNOW MUCH- linda ronstadt featuring aaron neville

Kleinste hit:
ALL MY LIFE- linda ronstadt featuring aaron neville