Wereldhits: boyband zorgt voor zomer in Spanje

- Hitlijsten

 Disciples Gavin James Alan Walker Charlie Puth James Blunt Robin Schulz
Wereldhits: boyband zorgt voor zomer in Spanje

Ieder land krijgt de hits die het verdient. We maken iedere week een rondje over de wereld, om te kijken welke hits in het buitenland scoren. Deze week check je tracks uit de charts van Zwitserland, Spanje, Noorwegen, Argentinië en België.

Spanje: HEY DJ – CNCO (#17)
Een latin boyband, dat zien we niet vaak. CNCO kwam eind 2015 voort uit de talentenjacht La Banda, bedacht door Simon Cowell en… Ricky Martin! Die zat ook in de jury, met niemand minder dan Alejandro Sanz en Laura Pausini. Christopher Vélez, Richard Camacho, Joel Pimentel, Erick Brian Colón en Zabdiel De Jesús wonnen de tv-show en schoten meteen uit de startblokken met hits als Tan fácil en Quisier. De hunks komen uit verschillende landen, omdat de show niet alleen in de VS maar ook in Zuid-Amerika te zien was. De zomerse klanken van Hey DJ vallen steeds meer in de smaak in Spanje, want het nummer stijgt lekker door deze week. Despacito van Luis Fonsi en Daddy Yankee daar op 1, gevolgd door Maluma’s Felices Los 4 en Ed Sheeran’s Shape Of You.Zwitserland: OK – Robin Schulz feat. James Blunt (#6)
De wereld leek de laatste jaren James Blunt-moe. Zijn tracks scoorden niet meer zoals vroeger en ook zijn albums verkochten minder. Wat doe je dan? Dan ga je samenwerken met een dj en probeer je zo je loopbaan weer nieuw leven in te blazen. En met succes: in Nederland werd OK al Dance Smash bij 538 en over de grens weet James weer te scoren. Zijn samenwerking met Robin Schulz is de hoogste nieuwe in Zwitserland.  Despacito staat ook daar op 1, Shape Of You op 2 en op 3 vinden we Subeme La Radio van Enrique Iglesias, Descemer Bueno en Zion & Lennox.Argentinië: ATTENTION – Charlie Puth (#20)
Attention van Charlie Puth is al enkele weken uit, maar lijkt in Nederland een beetje ondergesneeuwd te raken. In Argentinië komt de nieuwe track van de zanger wel uit de startblokken, met een twintigste plek in de eerste week. De top 3 van het Zuid-Amerikaanse land bestaat uit Thats What I Like van Bruno Mars (#3), Sign Of The Times van Harry Styles (2) en Despacito op nummer 1.Noorwegen: TIRED – Alan Walker feat. Gavin James (#13)
Het begint eentonig te worden, maar ook in Noorwegen is Despacito het populairst. Fy Faen van Temur en Hkeem staat op 2 en I’m The One van DJ Khaled, Justin Bieber, Quavo, Chance the Rapper en Lil’ Wayne maakt de top 3 compleet. Op 13 vinden we een oude bekende. Na zijn rammer Faded, scoorde Alan Walker tot nu toe geen hits meer in de Nederland. Maar daar kan met Tired zomaar verandering in gaan komen. Voor deze track werkte Alan samen met Gavin James. Die werkt de laatste maanden steeds meer samen met andere acts. Zo sloeg hij ook de handen ineen met het Australische Bliss n Eso, waar Moments uit voortkwam.  Tired klinkt weer heel anders, maar vliegt in Noorwegen meteen binnen op 13.België: ON MY MIND – Disciples (#18)
On My Mind gaat momenteel keihard bij onze zuiderburen. In de Vlaamse Ultratop 50 stijgt de track van Disciples van 31 naar 18. Je kent de Britse producers Nathan Vincent Duvall, Gavin Koolmon en Luke McDermott van hun samenwerking met Calvin Harris, How Deep Is Your Love. Dat werd een dikke nummer 1-hit in de Media Markt Top 40. On My Mind is lekker zwoel en uitermate geschikt voor een stomende, zomerse avond. De Belgen zijn lekker eigenwijs: bij hen staat Songfestival-heldin Blanche op nummer 1 met City Lights en moeten Luis Fonsi en Daddy Yankee het met een tweede plek doen. Nummer 3 is voor Coldplay en The Chainsmokers met Something Just Like this.