V.S.: Rockstar vijf weken op 1

- Hitlijsten

 Post Malone 21 Savage
V.S.: Rockstar vijf weken op 1

Rockstar (van Post Malone en 21 Savage) voert de Amerikaanse hitlijst voor de vijfde achtereenvolgende week aan.

De nummer 1 weet ook deze week winst te boeken in de airplay-lijsten en bereikt daar de top 10. In de Amerikaanse historie klimt Rockstar nu naar de derde plaats van ‘rock-hits’ achter I Love Rock & Roll (van Joan Jett & The Blackhearts, zeven weken op 1 in 1982) en Party Rock Anthem (van LMFAO, Lauren Bennett en GoonRock, zes weken op 1 in 2011). Achter Rockstar blijft Havana (van Camila Cabello en Young Thug) de nummer 2 en staat Bodak Yellow – Money Moves (van Cardi B) op plek 3.

Met de release van zijn album The Thrill of It All weet Sam Smith de weg omhoog ook in de singlelijst weer te vinden. Too Good At Goodbyes stond eerder op nummer 5 en klimt nu zes plaatsen naar nummer 4, wat voor de Brit dus een nieuw hoogtepunt is. Zijn album komt ondertussen binnen op de eerste plaats van de Amerikaanse albumlijst.

Perfect van Ed Sheeran keert ondertussen terug in de top 10 na de release van de videoclip bij het nummer, afgelopen donderdag. Perfect wint drie plaatsen op nummer 8. Direct daar achter scoort Maroon 5 met What Lovers Do (waarop ook Sza te horen is) voor de dertiende keer een 1op 10-hit. Daarmee blijft de band de groep met de meeste top 10-hits sinds 2000 waar The Black Eyed Peas met 10 volgt. Rihanna scoorde sinds 2000 de meeste top 10-hits als artiest, 31 in totaal.

(Foto: BSR Agency)