V.S.: Childish Gambino op 1

- Hitlijsten

Childish gambino Ed Sheeran Drake
Childish Gambino - This Is America

This Is America van Childish Gambino is de nieuwe nummer 1 in de Verenigde Staten.

Het muzikale alterego van Donald Glover weet met zijn This Is America de best verkopende én meest gestreamde track van het moment af te leveren. Daarmee weet hij na vier weken Nice For What van Drake van de troon te stoten. Daarmee komt er na 15 weken een einde aan een reeks van Drake op nummer 1 want voor Nice For What stond ook God’s Plan elf weken bovenaan de lijst. Childish Gambino zette met Redbone in 2016 zijn beste prestatie tot nu toe neer met een 12e plaats.

Het succes van This Is America is vooral te danken aan de videoclip bij de track. In de eerste week werd de clip ruim 85 miljoen keer aangeklikt en dat is voor dit jaar het beste resultaat van een clip in de eerste week. Inmiddels is de grens van 100 miljoen al gepasseerd en met die prestatie staat This Is America op de vijfde plaats aller tijden als het gaat om de snelheid waarmee die grens werd bereikt.

This Is America is de 31e hit die van niets op 1 komt in de Verenigde Staten. Daarmee kwamen de laatste drie Amerikaanse nummer 1-hits op de eerste plaars binnen. In 1995 kwamen er voor het laatste drie opeenvolgende nummer 1-hits binnen op de eerste plaats via Fantasy (Mariah Carey), Exhale (Shoop Shoop) (van Whitney Houston) en One Sweet Day (van Mariah Carey en Boyz II Men).

Nice For What van Drake zakt naar nummer 2 waar zijn God’s plan blijft ziten op nummer 3. Ondertussen weet Perfect (van Ed Sheeran) terug te klimmen in de top 10. Daarmee staat Perfect nu voor een half jaar in de top 10 en is daarmee de tiende hit die dat weet te presteren. Het record staat overigens ook op naam van Ed Sheeran die vorig jaar met Shape Of You uiteindelijk 33 weken in de top 10 wist te verblijven.

(Foto: YouTube)