V.S.: Black Panther-album binnen op 1

- Hitlijsten

 Kendrick Lamar
V.S.: Black Panther-album binnen op 1

In de nieuwe Amerikaanse albumlijst komt de soundtrack bij de film Black Panther binnen op nummer 1.

Het album bij de nieuwste Marvel-film werd samengesteld door Kendrick Lamar en weet de beste prestatie van een soundtrack in anderhalf jaar tijd neer te zetten. In de zomer van 2016 was de soundtrack bij Suicide Squad toen nog nét wat succesvoller.

De Black Panther-soundtrack, met daarop de hits Pray For Me (van The Weeknd en Kendrick Lamar) en All The Stars (van Kendrick Lamar en Sza) verwijst Man Of The Woods (van Justin Timberlake) naar de tweede plaats. Op nummer 3 staat een andere soundtrack; die van The Great Showman. Op de vijfde plaats staat dan ook nog de soundtrack van Fifty Shades Freed waardoor films vooral de albumlijst van dit moment domineren. Dat hebeurde voor het laatst in 2015 met Pitch Perfect 2 (op 1), Fifty Shades Of Grey (op 3) en Furious 7 (op 5).

De muziek van het Black Panther-album is vooral geïnspireerd door de film want van de 14 nummers zijn er slechts drie daadwerkelijk in de film terug te vinden.

Black Panther ging afgelopen week in première in de Verenigde Staten. In de eerste drie dagen werd 192 miljoen dollar omgezet met de film waar het maken van de film zo’n 200 miljoen dollar kostte. Snel terugverdiend heet dat.

(Foto: BSR Agency)