Twee keer Bieber in de top 3

- Hitlijsten

 Zara Larsson Clean Bandit Ed Sheeran Anne-Marie DJ Stijco Lil Kleine SBMG Lil Wayne Quavo Chance The Rapper DJ Khaled Justin Bieber Daddy Yankee Luis Fonsi
Twee keer Bieber in de top 3

Voor de vijfde week op rij voeren Luis Fonsi, Daddy Yankee en Justin Bieber de Top 40 aan, met Despacito. De twee versies van het nummer blijven Come Again van Ronnie Flex en Boef en I’m The One van DJ Khaled, Justin Bieber, Quavo, Chance The Rapper en Lil’ Wayne voor.

Justin vergat afgelopen week wat regels van Despacito, maar zijn samenwerking met Luis Fonsi en Daddy Yankee is serious business. Dankzij de remix staat de track in bijna ieder Europees land op de eerste plek van de hitlijst.Garantie voor succes
Bij ons houdt het daar niet bij op, want The Biebs boekt nog een succes. Met I’m The One weet hij deze week zijn zevende top 3-hit op zijn naam te schrijven. Tot deze week waren dat er zes en die kwamen allemaal ook nog eens op nummer 1 (!).Nu dus de zevende top 3-hit op een totaal van 11 Top 40-hits. Dat betekent dat 64% van zijn hits bij de beste drie van ons land wisten te komen. Inmiddels is er nog maar één act in 52 jaar Top 40 die een hogere ‘succes-ratio’ wist te boeken: The Beatles. Van hun 29 Top 40-hits kwam ruim 65% in de top 3 terecht.

Top 10 is ook top 5
De top 10 van de lijst is deze week flink opgeschud. 4x Duurder van SBMG, Lil’ Kleine en DJ Stijco gaat bijvoorbeeld van 17 naar 9. Daarmee komt het aantal top 10-hits van Lil’ Kleine op 5. Leuk detail: al zijn top 10-hits kwamen in de top 5 terecht.Anne-Marie is nog niet zover, maar haar tweede hit is ook meteen haar tweede track bij de 10 populairste hits van Nederland. Ciao Adios gaat namelijk drie plekken omhoog naar 8. Galway Girl van Ed Sheeran en Symphony van Clean Bandit en Zara Larsson schuifelen allebei een plek omhoog en komen op respectievelijk 7 en 6 terecht.