Twee binnenkomers in de Top 40

- Hitlijsten

The script RedOne Rolf Sanchez Boef Ali B
Twee binnenkomers in de Top 40

Deze week knallen twee tracks de Top 40 binnen. De hoogste binnenkomer is Voy A Bailar van Ali B, Boef, Rolf Sancez en Redone. Ook Rain van The Script komt, na afgelopen week Alarmschijf te zijn geweest, al binnen.

27 VOY A BAILAR - Ali B feat. Boef, Rolf Sanchez & Redone
De titel Voy A Bailar zet je wellicht op het verkeerde been, want Ali B. rapt nog steeds in het Nederlands. Het nummer is een bewerking van C’est La Vie van de Algerijnse zanger Khaled (niet te verwarren met DJ Khaled) uit 2012. Daarna maakte Marc Anthony een cover, getiteld Vivir Mi Vida. Een Nederlandse bewerking door de Toppers haalde in 2013 de Tipparade: 1001 Nacht. Nu staat het als Voy A Bailar, oftewel ‘ik zal dansen’, eindelijk in de Top 40. Boef ken je al. Rolf Sanchez werd in 2011 derde bij X-Factor en heeft nu succes als latin-zanger. Redone, die het origineel van Khaled produceerde en al werkte met onder anderen Lady Gaga en Shakira, is bevriend met Ali B en deed dan ook de productie van deze versie.36 RA!N - the Scr!pt
Een ‘feel-good summer tune’. Zo omschrijven de mannen van The Script zelf hun tiende Top 40-hit. De Ierse band was de afgelopen tijd druk bezig met het album Freedom Child, dat op 1 september zal verschijnen. Het schrijven en opnemen verliep niet heel vlot, vandaar dat het tot deze week al meer dan twee en een half jaar geleden was dat The Script voor het laatst in de Media Markt Top 40 stond. Na tien jaar van bijna non-stop toeren en optreden wilden bandleden Danny O’Donoghue, Mark Sheehan, en Glen Power eerst even op adem komen, voordat ze een jaar geleden opnieuw de studio in doken en begonnen aan hun vijfde album. Rain is de eerste single van Freedom Child en werd door Radio 538 gekozen als Alarmschijf.