Top 40: Zoutelande op recordjacht

- Hitlijsten

 Shawn Mendes Kraantje Pappie Anne-Marie Marshmello Demi Lovato Luis Fonsi Justin Timberlake Geike Arnaert
Top 40: Zoutelande op recordjacht

Voor de tiende week voert Zoutelande van BLØF en Geike Arnaert de Top 40 aan. Daarmee is de Nederlands-Vlaamse combinatie op jacht naar een Top 40-record.

Tien weken op nummer 1. Dat wisten in de Top 40-historie slechts 20 hits eerder te presteren en deze week komt Zoutelande (van BLØF en Geike Arnaert) in dat rijtje. Kijken we naar Nederlandstalige hits dan zijn er zelfs nog maar drie die het langer op nummer 1 vol wisten te houden: Dromen Zijn Bedrog (van Marco Borsato, 12 weken), Rood (van Marco Borsato, 11 weken) en Blijf Bij Mij (van André Hazes en Gerard Joling, 11 weken).


BLØF is inmiddels ook aangekomen in een fraai rijtje van groepen die de meeste weken op nummer 1 stonden. Daar staan ze nu op een gedeelde zevende plaats met UB40 en The Kinks. Alleen The Beatles (74 weken), ABBA (24 weken), The Rolling Stones (20 weken), The Cats (20 weken), Boney M. (19 weken) en Clean Bandit (16 weken) stonden langer bovenaan de Top 40.

Verschuivingen in de top 10
Drie hits gaan deze week omhoog in de top 10. Say Something van Justin Timberlake en Chris Stapleton gaat van 10 naar 7. Dua Lipa doet het wat zuiniger aan. IDGAF stijgt een plekje naar 6. Echamé La Culpa van Luis Fonsi en Demi Lovato leek op de weg terug, maar weet nu toch weer een plaats omhoog te gaan. Deze week staat het tweetal op 5. Marshmello en Anne-Marie zijn deze week de belangrijkste bedreigers van de nummer 1: Friends klimt van 4 naar 2. 


Kraantje en Shawn gaan hard

Kraantje Pappie en Shawn Mendes knallen door de lijst, na hun binnenkomst vorige week. Lil Craney schiet van 27 naar 13, terwijl de Canadees met In My Blood de snelste stijger van deze week is. De track stijgt maar liefst 21 plaatsen en komt terecht op 16. Daarmee zijn alle zes de hits van Shawn in de top 20 gekomen.


Perfect bij 25 grootste Top 40-hits
Perfect van Ed Sheeran komt deze week bij de 25 grootste Top 40-hits ooit. Zijn tweede in dat rijtje overigens, want Shape Of You staat met 906 punten op nummer 22. Perfect komt deze week op precies 900 punten en daarmee lijkt ook wel duidelijk dat Perfect zelfs die prestatie van Shape Of You de komende weken gaat overtreffen.


Ed is de tweede act met twee hits bij de beste 25 hits ooit… Pharrell Williams staat in die lijst met Happy stevig op nummer 1 en staat ook op nummer 11, door zijn samenwerking met Robin Thicke en T.I. (Blurred Lines).


Foto: BSR Agency