Top 40: Zoutelande levert iets in

- Hitlijsten

 BLØF Geike Arnaert Ronnie Flex Zedd Maren Morris Grey Justin Timberlake Camila Cabello Young Thug Beyoncé
Top 40: Zoutelande levert iets in

Ook deze week kan niemand tippen aan Zoutelande van Blof en Geike Arnaert, maar de voorsprong op de nummer 2 (God’s Plan van Drake) is wel wat minder groot geworden. 

Qua begin van het jaar lijkt 2018 dan ook wel weer veel op 2017 toen we ook met twee hits begonnen die lang op nummer 1 stonden. Hadden we vanaf 21 januari eerst 15 weken Shape Of You (van Ed Sheeran), daarna pakten we meteen door met 15 weken voor Despacito (van Luis Fonsi en Daddy Yankee) waarna het (ineens) augustus was.
Perfect (van Ed Sheeran) kwam op 2 december op nummer 1 die daar vervolgens 9 weken stond. Direct daarna kwam Zoutelande (van Blof en Geike Arnaert) waardoor we ook nu weer twee nummer 1-hits achter elkaar hebben die het lang vol weten te houden.


Zoutelande staat dus 9 weken op 1. In de dik 53 jaar Top 40-historie stonden er slechts 20 hits langer op nummer 1.Blof stond eerder met Holiday In Spain ook vijf weken op nummer 1 waardoor de Zeeuwse band nu 14 weken de bovenste plek heeft weten te bezetten. Daarmee overtreft Blof deze week de vijf nummer 1-hits van de Golden Earring en komt het op de tweede plaats terecht van Nederlandse groepen die het langst op nummer 1 stonden achter The Cats (20 weken).

Justin in de top 10
Justin Timberlake stijgt deze week met Chris Stapleton naar nummer 10 met Say Something. Daarmee scoort de superster zijn dertiende top 10-hit. 


Naast deze ex-Alarmschijf stijgen er nog twee nummers in de top 10: Échame La Culpa van Luis Fonsi en Demi Lovato gaat van 7 naar 6, maar het zijn Zedd, Megan Morris en Grey die de grootste winst pakken. The Middle gaat van 6 naar 3 en zal dus met Drake gaan proberen om Zoutelande te verslaan.


31 weken Havana
Met vier plaatsen verlies bewegen Camila Cabello en Young Thug richting de uitgang van de Top 40. Maar heel snel gaat het nog niet, want ze staan deze week nog keurig op 28. En daarmee komt de track deze week bij de 28 langst genoteerde Top 40-hits ooit. Het record, 49 weken, is nog wel een eindje weg. Maar toch knap want slechts 22 hits (van de inmiddels 13.873 die we er hebben geteld) stonden langer in de lijst.


Ronnie Flex scoort grootste Top 40-hit
Tot vandaag was Energie (met Frenna) het grootste succes van Ronnie Flex in de Top 40. Begin vorig jaar stond die track 19 weken in de lijst, waarvan 3 op nummer 2. Goed voor 508 puntjes. Deze week overtreft hij, met de hulp van Maan, die prestatie. Blijf Bij Mij komt staat dan ‘nog maar’ 15 weken in de lijst maar stond er wel gewoon zes weken op nummer 2. En al die weken en posities bij elkaar opgeteld komt die track nu op 510 punten. Helaas voor Ronnie gaat de opvolger van de hit, Fan (met Famke Louise), deze week onderuit: van 4 naar 5.


Beyoncé overtreft Katy Perry

Beyoncé heeft deze week de Top 40-prestaties van Katy Perry overtroffen. Haar duet met Ed Sheeran telt 17 weken mee in het Top 40-resultaat en dat, opgeteld bij haar 25 eerdere Top 40-hits, zorgt er nu voor dat ze succesvoller is dan Katy Perry. Boven Queen Bey staan nu nog vijf vrouwen die het nog een tikkie beter deden met Rihanna, Madonna, Anouk, P!nk en Christina Aguilera.


Foto: BSR Agency