Top 40: nieuwste P!nk en twee dance tracks binnen in de lijst

- Hitlijsten

 P!nk Axwell ∧ IngrossoTrevor guthrie Hardwell Kshmr
Top 40: twee dancetracks nieuw in de lijst

P!nk is deze week met Beautiful Trauma de hoogste binnenkomer in de Top 40, maar het is dance dat deze week de boventoon voert onder de nieuwkomers. Hardwell houdt de Nederlandse eer hoog, terwijl Axwell en Ingrosso zorgen voor de comeback van Trevor Guthrie.

27. BEAUTIFUL TRAUMA – P!nk
Zeven hits heeft ze nog nodig en dan kan er een complete P!nk Top 40 worden samengesteld. Dankzij Beautiful Trauma staat de teller voor de 38-jarige Amerikaanse zangeres nu dus op 33 hitnoteringen. Slechts twee van die 33 bereikten de bovenste plek: Just Give Me A Reason (met Nate Ruess) voerde de Top 40 in 2013 drie weken aan en met What About Us stond P!nk afgelopen najaar zelfs zeven weken op nummer 1. Laatstgenoemde hit vind je net als Beautiful Trauma op het nieuwste album van P!nk. Dat verscheen in oktober en heet ook Beautiful Trauma. In de bijbehorende videoclip is een belangrijke rol weggelegd voor acteur Channing Tatum. Radio 538 koos Beautiful Trauma als laatste Alarmschijf van het jaar 2017.


34. DREAMER – Axwell ˄ Ingrosso feat. Trevor Guthrie

‘Die zanger van This Is What It Feels Like’. Zo staat Trevor Guthrie bij veel mensen nog steeds bekend. Mede door de stem van de 44-jarige singer/songwriter uit Canada scoorde Armin van Buuren in 2013 één van de grootste hits uit zijn carrière. Na het succes richtte Trevor zich in eerste instantie weer op zijn eigen muziek, maar nu is hij opnieuw te horen op een dance-hit. Dreamer is de vijfde Top 40-notering voor Axel Hedfors en Sebastian Ingrosso, zoals het Zweedse dj-duo eigenlijk heet. Hun hits als lid van de Swedish House Mafia en met andere projecten zijn dan niet meegeteld. Dreamer staat op het album More Than You Know, dat Axwell & Ingrosso in december uitbrachten. Radio 538 riep de track uit tot Dance Smash.

39. POWER – Hardwell & Kshmr
Hardwell en Kshmr zijn al jaren fan van elkaar en dus is het niet zo gek dat de twee op het idee kwamen om eens samen een track te maken. De Nederlander en de Amerikaan deden dat beiden in hun eigen studio en wisselden via internet en Skype ideeën en opzetjes uit. Begin september ging Power in première in Hardwells eigen radioshow Hardwell On Air, die je elke zaterdagavond bij Radio 538 hoort. Vervolgens riep 538 Power uit tot Dance Smash en stond de track acht weken in de Tipparade. De Top 40 haalden Hardwell en Kshmr in eerste instantie niet. Dat het duo alsnog binnenkomt is te danken aan 3FM’s Serious Request. Power was zo populair tijdens het event dat het werd uitgeroepen tot Serious Request Anthem 2017.

Credit foto: BSR Agency