Top 40: Sean Paul, David Guetta en Becky G hoogst nieuw

- Hitlijsten

Sean paul David Guetta Becky G Khalid Normani Chef'Special
Top 40: Sean Paul, David Guetta en Becky G hoogst nieuw

David Guetta gaat deze week vrolijk door met het scoren van hits. Mad Love (met Sean Paul en Becky G) is zijn 41ste hit in de lijst. Ook Love Lies van Khalid en Normani en ex-Alarmschijf Nicotine van Chef’Special zijn nieuw in de Top 40.

28. MAD LOVE – Sean Paul + David Guetta ft. Becky G.
Vorige week had David Guetta met Like I Do zijn veertigste Top 40-notering te pakken en nu komt daar meteen een volgende hit bij. Mad Love is een samenwerking met Sean Paul en Becky G. In eerste instantie zou Shakira op deze hit te horen zijn. De Colombiaanse zangeres heeft zelfs meegeschreven aan Mad Love en was samen met Sean Paul te horen op een demoversie. Uiteindelijk werd Shakira vervangen door Becky G., die je vast nog wel kent van haar hit Shower uit 2014. Wat de precieze reden is voor die wissel is niet helemaal duidelijk. Naar verluidt aarzelde Shakira wat lang over de release van deze hit, waarop Sean Paul en David Guetta haar snel inruilden. Mad Love werd door Radio 538 gekozen als Dance Smash.


34. LOVE LIES – Khalid X Normani
Als je gevraagd wordt wie tot nu toe meer Top 40-hits heeft gescoord, Khalid of Normani, zul je wellicht voor die eerste kiezen maar dan zit je fout. Khalid Robinson, zoals de 20-jarige Amerikaan voluit heet, haalde weliswaar twee keer eerder de lijst, Normani Kordei stond drie maal genoteerd. Dat deed ze niet solo, maar als lid van Fifth Harmony. Met Khalid werkte de 21-jarige zangeres al eens eerder samen. Ze had namelijk een gastrolletje in de videoclip bij Khalids track Young Dumb & Broke. Zingen deed de Amerikaanse op dat nummer niet, maar dat is op Love Lies wel het geval. Deze hit is ook het thema van de romcom Love, Simon. De film met Josh Duhamel en Jennifer Garner in de hoofdrollen kun je medio juni in de bios zien.


38. NICOTINE – Chef’Special
Als je het album Amigo van Chef’Special kent, dan ken je hun nieuwste hit al wat langer. Nicotine vind je namelijk net als de vorige hit van de Haarlemse band, Try Again, op het album, dat begin 2017 werd uitgebracht. Het is opgenomen in een studio in Los Angeles, maar Nicotine kwam tot stand toen de bandleden tussen de opnames door even met een gitaar bij een haardvuur zaten te pielen. Vorige maand leverde Amigo de band zelfs een Edison op. Nicotine is de derde Top 40-hit voor Chef’Special. De clip is opgenomen in Rotterdam, Haarlem en Berlijn en werd geregisseerd door Guido Joseph. Hij is eigenlijk geen regisseur, maar gewoon de gitarist van Chef’Special. Radio 538 koos Nicotine onlangs als Alarmschijf.


Foto: BSR Agency