Top 40: Rita Ora hoogste van vier nieuwe hits

- Hitlijsten

 San Holo Geike Arnaert Bløf Beyoncé Eminem Rita Ora
Top 40: Rita Ora hoogste van vier nieuwe hits

Over the hills and far away, A million miles from L.A, just anywhere away with you... Het refrein van Rita Ora's oorwurm Anywhere is niet uit je hoofd te krijgen. Deze week is de track de hoogste van vier nieuwe tracks in de Top 40. 

22. ANYWHERE – Rita Ora
Vorige week gaf Rita Ora een verrassingsoptreden in de Duitse versie van The Voice. De Britse zangeres deed mee aan de ‘blind auditions’, maar werd niet herkend door de juryleden. Die draaiden gelukkig wel alle vier hun stoel om, maar dachten daarna eerst dat ze in de maling werden genomen en met een dubbelgangster te maken hadden. Het filmpje van Rita’s ‘auditie’ kun je uiteraard op YouTube terugvinden. De nieuwe single van de zangeres, die zondag haar 27ste verjaardag viert, heet Anywhere en is geschreven door dezelfde mensen die ook medeverantwoordelijk zijn voor Camila Cabello’s Havana en Let Me Love You van DJ Snake & Justin Bieber. Radio 538 koos de vijfde Top 40-hit van Rita als Alarmschijf.


26. WALK ON WATER – Eminem feat. Beyoncé

“This is the song I've been trying to write since age 6. Every time I wrote a song I hoped it would be this good”. Dat twitterde Skylar Grey toen ze Walk On Water had geschreven. Als zangeres haalde de 31-jarige Amerikaanse al een paar keer de Top 40, maar tegenwoordig is ze vooral druk als songschrijfster. Zo is bijvoorbeeld ook Love The Way You Lie van Eminem en Rihanna mede door Skylar geschreven. Via producer Rick Rubin kwam Walk On Water bij Eminem terecht en toen Rick het nummer liet horen aan Jay-Z stelde de rapper voor om vrouwlief Beyoncé het refrein te laten inzingen. Het resultaat is de voorloper op een nieuw album van Eminem. Revival wordt de titel en het verschijnt vermoedelijk in december.

36. ZOUTELANDE – Bløf feat. Geike Arnaert
Zoutelande vind je ook op het album Aan dat Bløf afgelopen voorjaar uitbracht, maar er is wel een verschil. De 37ste Top 40-notering van de Zeeuwse band is namelijk een samenwerking met de Vlaamse zangeres Geike Arnaert, terwijl zij op de albumversie van Zoutelande nog niet te horen was. Geike was tot 2008 de zangeres van de Belgische band Hooverphonic en is daarna solo gegaan. Dat leverde haar tot nu nog geen Top 40-hits op, maar dankzij deze samenwerking met Bløf komt daar dus verandering in. Mocht je op zoek willen naar die ‘ouders uit Zoutelande’ uit de tekst: het is een dorp in, uiteraard, de provincie Zeeland. Zoeken zal niet heel lastig zijn, want Zoutelande heeft nog geen 2000 inwoners.

Hier zijn we bijzonder trots op: we kunnen eindelijk de officiële video voor 'Zoutelande' met jullie delen! 🙌 Met dank aan en 🎬: Set Vexy en Dennie van Dijk

Geplaatst door BLØF op Dinsdag 21 november 2017

39. I STILL SEE YOUR FACE – San Holo
Als je fan bent van Star Wars denk je bij de naam San Holo vast meteen aan Han Solo, één van de hoofdfiguren in de sciencefictionfilms. Je bent niet de enige, want al in 2014 kreeg Sander van Dijck, zoals San Holo eigenlijk heet, een paar boze brieven van advocaten van Disney. Zij eisten een paar miljoen dollar, omdat ‘San Holo’ in hun ogen inderdaad veel te veel lijkt op ‘Han Solo’. Uiteindelijk liep het met een sisser af, kan Sander zich nog steeds San Holo noemen en is de hele Disney-affaire heel goed geweest voor de naamsbekendheid van de dj/producer uit Zoetermeer, die net als Rita Ora zondag 27 jaar wordt. I Still See You Face is Sans eerste Top 40-notering en werd door Radio 538 gekozen als Dance Smash.