Top 40: P!nk blijft stevig op 1

- Hitlijsten

 Boef Lil Kleine Zayn Little Mix CNCO P!nk Sevn Alias Sia Ed Sheeran
Top 40: P!nk blijft stevig op 1

P!nk blijft ook deze week met What About Us de nummer 1 van Nederland in handen houden, maar er verschuift veel in de top 10 van de Top 40.

Vooralsnog is er geen vuiltje aan de lucht voor P!nk, want haar voorsprong op de rest is nog vrij riant. Met haar derde week op 1 evenaart ze de prestatie die ze in 2013 leverde met Just Give Me A Reason. Die track, met zanger Nate Ruess, moest na drie weken Thrift Shop van Macklemore, Ryan Lewis en Wanz voor zich laten gaan. Om haar eerdere nummer 1-hit op punten te benaderen, heeft P!nk nog heel wat weken nodig: Just Give Me A Reason sprokkelde er in totaal 716 bij elkaar en bij What About Us staat de teller nu op 324.


Boyband in de top 3

Reggaetón Lento van CNCO en Little Mix sloop de afgelopen weken stiekem steeds weer een stukje naar boven en deze week zijn de hunks en babes voor het eerst in de top 3 terug te vinden. De track stijgt namelijk van 4 naar 2. En dat is best bijzonder, want voor het eerst in 12,5 jaar tijd mogen we weer eens een boyband verwelkomen bij de drie grootste hits van ons land.

CNCO is daarmee de opvolger van Men2B die op 22 januari 2005 de laatste ‘boyband’ waren op het erepodium van de Top 40. Daarvoor stonden ook O-Zone (2004), Blue (2003) en Westlife (2001) in de top 3. De dames deden het in dat opzicht een stuk beter met als laatste 4 Fifth Harmony (2016), K3 (2009), The Pussycat Dolls (2006) en Sugababes (2005).

Zayn en Sia naar 5
Ook Zayn en Sia hebben de weg omhoog weer ingezet. Dusk Till Dawn gaat van 8 naar 5. De Australische scoort daarmee haar vijfde top 5-hit in Nederland. Voor Zayn is het past zijn eerste, aangezien Pillowtalk (10) en I Don’t Wanna Live Forever (7) nog niet bij de 5 grootste hits van Nederland in de buurt kwamen.

Ed scoort weer
Het album Divide van Ed Sheeran kent vanaf deze week een derde top 10-hit. Na de klapper Shape Of You en Castle On The Hill, lukt het nu ook Perfect om in de top 10 te komen, want het nummer gaat van 11 naar 7. In totaal is het de zesde track van Ed die dat lukt. Daarmee komt er toch nog een positief einde aan een week, waarin Ed voor het eerst in zijn leven een concert moest afzeggen.

Patsergedrag derde Top 10-hit voor Sevn Alias
Ook nieuw in de top 10 is Patsergedrag van Sevn Alias, Lil’ Kleine en Boef. Na Gass en Tempo is het zijn derde top 10, maar daarmee haalt hij het nog niet bij Lil’ Kleine, die er zeven heeft. Ook Boef staat inmiddels al op 6 top 10-hits.

(Foto: singlecover)