Top 40: One Kiss met stip op 1

- Hitlijsten

 Calvin Harris Dua Lipa David Guetta Sia Shawn Mendes Boef Kygo Miguel Selena Gomez Justin Timberlake
Top 40: One Kiss met stip op 1

Calvin Harris en Dua Lipa lijken onverslaanbaar. Ook deze week voert One Kiss de Top 40 aan en komt er nauwelijks een track in de buurt. 

Vorig jaar hadden we na de eerste vijf maanden van het jaar een bijzonderheid. Na twee weken Rockabye (van Clean Bandit, Sean Paul en Anne-Marie) stonden Shape Of You (van Ed Sheeran) en Despacito (van Luis Fonsi en Daddy Yankee) wekenlang op nummer 1. Toen pas waren we in augustus van 2017 toe aan de vierde nummer 1-hit van het jaar. Ook dit jaar kan inmiddels al weer de boeken in als een jaar met nummer 1-hits die lang de lijst wisten aan te voeren. We begonnen 2018 met een staartje Perfect (van Ed Sheeran) dat dit jaar 4 weken op 1 stond waarna Zoutelande (van Blof en Geike Arnaert) tien weken op nummer 1 stond. Friends (van Marshmello en Anne-Marie) was met twee weken een ‘bescheiden’ nummer 1-hit en inmiddels staat nu One Kiss (van Calvin Harris en Dua Lipa) al weer zes weken op de eerste plek.

Stipnotering voor One Kiss
Deze week heeft One Kiss als zittenblijver zelfs een ‘stip’ op nummer 1 waarmee duidelijk is dat het verschil met de nummer 2, Flames (van David Guetta en Sia), enorm groot is. Dat zagen we dit jaar één keer eerder toen op 24 februari ook Zoutelande (van Blof en Geike Arnaert) een enorme voorsprong had op nummer 2, Homesick (van Dua Lipa). Wanneer we kijken naar de meest succesvolle artiesten die de Top 40 ooit heeft gekend, dan staat Guetta op nummer 5 en is hij de enige artiest in de top 56 (!) zonder nummer 1-hit. De nummer 57 in die lijst? Dat is Sia! Zij wist ook nog nooit een nummer 1-hit te pakken.

In totaal zijn er zeven vrouwen die meerdere keren in de top 2 kwamen maar nooit de Top 40 wisten aan te voeren: Selena Gomez, Willeke Alberti, Ria Valk, Leila K, Anastacia, Kate Ryan en nu dus ook Sia. De vijf succesvolste artiesten ooit (zonder nummer 1-hit) staan deze week overigens allemaal in de Top 40: David Guetta, Sia, Kygo, Tiësto en Armin van Buuren.

Weer winst voor Kygo
Door het succes van Flames, moet Ariana Grande met No Tears Left To Cry pas op de plaats doen, evenals Friends van Marshmello en Anne-Marie. La Grande bereikt wel een plek bij de 100 meest succesvolle artiesten aller tijden. Daarmee duwt ze deze week het Nederlandse Earth & Fire tot buiten die top 100. Dura van Daddy Yankee staat stationair op 5. Remind Me To Forget van Kygo en Miguel boekt daarentegen wel winst en gaat van 7 naar 6.

Shawn Mendes profiteert van albumrelease
De enige andere stijger in de top 10 vinden we op 9. In My Blood van Shawn Mendes was een paar weken geleden nog op de weg terug, maar de komst van zijn album zorgt ervoor dat het nummer weer in trek is. Daardoor stijgt de eerste single van het titelloze album één plek.

Negende top 20-hit voor Boef
Lager in de lijst wint Happier van Ed Sheeran een aantal plekken, waardoor de track nu op 14 te vinden is. Boef scoort met Draai Het Om zijn negende top 20-hit in de Top 40, doordat de track van 23 naar 19 wandelt. Opvallend: van die 9 hits in de top 20, kwamen er slechts twee niet in de top 10 terecht (Overal, met F1rstman en DJ Youss-Ef en Slow Down, met Dimitri Vegas & Like Mike, Quintino, Ronnie Flex en I Am Aisha).  Ook Girls van Rita Ora, Cardi B, Bebe Rexha en Charli XCX blijft omhoog gaan. Met een winst van 7 plekken komen de powervrouwen terecht op 22.

De snelste stijger is echter voor die andere ex-Alarmschijf die vorige week nieuw was. Back To You van Selena Gomez stijgt maar liefst 14 plekken en komt op 18 terecht. Daarmee wint Selena het net van Post Malone, die met Better Now een plek hoger staat. De rapper wint 10 plaatsen met de hoogste nieuwe van vorige week.

Justin zakt weg
Justin Timberlake en Chris Stapleton hebben minder geluk: na 17 weken in de lijst, is de terugweg hard ingezet. Say Something gaat van 19 naar 27.