Top 40: Marshmello en Anne-Marie hoogst nieuw

- Hitlijsten

 Marshmello Anne-Marie Kendrick Lamar Sza
Top 40: Marshmello en Anne-Marie hoogst nieuw

De Top 40 telt deze week slechts twee binnenkomers, die ook nog eens bij de onderste 10 de lijst binnenvallen. Kendrick Lamar en SZA zijn nieuw op 39 met All The Stars en op 34 verwelkomen we Friends, van Marshmello en Anne-Marie.

34. FRIENDS – Marshmello & Anne-Marie
Een goed begin is het halve werk, hoor je wel eens zeggen. Wat dat betreft kon de Top 40-carrière van Anne-Marie Nicholson niet beter beginnen. Haar eerste hitnotering Rockabye (samen met Clean Bandit en Sean Paul) stond een dik jaar geleden vijf weken op 1 in de Top 40. Daarna haalde de 26-jarige Britse solo de lijst met Ciao Adios. Friends, een samenwerking met de Amerikaanse dj/producer Chris Comstock alias Marshmello, is haar derde hit. Ook voor Marshmello staat de teller met Friends op drie. Als je Anne-Marie live wilt zien en horen kun je op 29 maart naar de Melkweg in Amsterdam. Eind juni staat Anne-Marie bovendien in het voorprogramma van Ed Sheeran tijdens zijn twee concerten in de Amsterdam ArenA.


39. ALL THE STARS – Kendrick Lamar & SZA
Twee weken geleden kwam Kendrick Lamar de Media Markt Top 40 al binnen met een nummer van de soundtrack van Black Panther en nu komt daar een tweede notering bij. De Amerikaanse rapper mocht alle muziek maken bij de nieuwste Marvel-superheldenfilm. Kendrick schreef, produceerde, rapt zelf mee en strikte een aantal bekende artiesten. Zo hoor je onder anderen Future, James Blake en Khalid. Samen met The Weeknd maakte Kendrick de track Pray For Me, die deze week naar de veertiende plek stijgt in de Top 40. De tweede Black Panther-notering is All The Stars. Dat is een samenwerking met SZA. De Amerikaanse, die eigenlijk Solána Rowe heet, hoorde je eerder al op What Lovers Do van Maroon 5.


Foto: BSR Agency