Top 40: Like I Do enige binnenkomer

- Hitlijsten

 David Guetta Martin Garrix Brooks
Top 40: Like I Do enige binnenkomer

Het is rustig in de Top 40. Niet zozeer qua verschuivingen (want er gebeurt een hoop), maar wel qua nieuwe hits. Deze week telt de Lijst der Lijsten slechts één nieuwe binnenkomer: Like I Do van David Guetta, Martin Garrix en Brooks.

34. LIKE I DO – David Guetta & Martin Garrix & Brooks
Met Like I Do schaart David Guetta zich in een illuster rijtje. Het is namelijk de veertigste Top 40-notering voor de 50-jarige Franse dj/producer. Alleen acts van het kaliber Madonna, Michael Jackson, U2 en de Rolling Stones hebben meer hits op hun naam staan. Opvallend is wel dat geen van de veertig hits van David Guetta tot nu toe op nummer 1 terecht wist te komen. Like I Do is een samenwerking met twee Nederlandse dj’s: Martin Garrix en Brooks. Martin ken je al langer en Brooks is het alter ego van de 22-jarige Thijs Westbroek. Hij haalde in 2017 twee keer de Tipparade, met On Our Own (samen met Showtek en Natalie Major) en met Byte (samen met Martin Garrix). Radio 538 koos Like I Do als Dance Smash.


Één binnenkomer

Het is geen unicum, maar een Top 40 met slechts één nieuwe hit blijft bijzonder. In dik 53 jaar Top 40 kwam dat pas 15 keer eerder voor en dan ook nog eens meestal in de weken rond Kerstmis of rond de zomervakantie. De laatste keer dat de Top 40 slechts één nieuwe binnenkomer telde was op 31 december 2016 toen I Would Like (van Zara Larsson) de enige nieuwe hit in de lijst was. 


George Michael
In die week kwam ook Careless Whisper terug in de lijst, vanwege het overlijden van George Michael. De laatste keer dat er ook geen re-entry in de lijst stond en er dus écht maar één binnekomer was, was op 26 december 2015. Toen was Renegades van X Ambassadors de enige nieuwe track, op nummer 28.

Foto: BSR Agency