Top 40: Liefde In De Lucht hoogste van zes binnenkomers

- Hitlijsten

 Wulf Jonna Fraser Maan Ronnie Flex Frenna Dyna Khalid Martin Garrix 5 Seconds Of Summer Kraantje Pappie
Kraantje Pappie

Maar liefst zes nieuwe tracks bestormen deze week de Top 40. Liefde In De Lucht van Kraantje Pappie en Joshua Nolet is de hoogste nieuwe: het nummer valt direct de top 10 binnen. 

7. LIEFDE IN DE LUCHT – Kraantje Pappie ft. Joshua Nolet
Terwijl de vorige hit van Kraantje Pappie, Lil Craney, deze week zakt naar de twaalfde plek in de Media Markt Top 40 komt opvolger Liefde In De Lucht de lijst binnen. Het is een samenwerking met Joshua Nolet en die ken je beter als de zanger van Chef’Special. In eerste instantie twijfelde Joshua nogal of hij wel aan deze hit moest meewerken. Voorwaarde was namelijk dat hij in het Nederlands zou zingen en dat had Joshua sinds zijn dertiende niet meer gedaan. Toen Kraantje Pappie de demoversie van Liefde In De Lucht liet horen ging hij echter meteen overstag en besloot mee te doen. Zowel deze hit als Lil Craney kom je ook tegen op het nieuwe album van Kraantje Pappie. Dat heet Daddy en verschijnt binnenkort.

24. YOUNGBLOOD – 5 Seconds Of Summer
Ondanks dat 5 Seconds Of Summer al een aantal jaren een bekende naam is en meerdere keren de Ziggo Dome in Amsterdam uitverkocht, haalde het viertal tot nu nooit de Top 40. Luke, Michael, Calum en Ashton, zoals de vier Australische jongens heten, bleven drie keer steken in de Tipparade. Eerst in 2014 met She Looks So Perfect en daarna nog twee keer in 2015, met She’s Kinda Hot en Hey Everybody! Deze week verschijnt het nieuwe album van 5 Seconds Of Summer. Youngblood is de titel en zo heet ook de track waarmee de groep nu dan eindelijk haar eerste Top 40-hit te pakken heeft. Op maandag 5 november is 5 Seconds Of Summer in Nederland, want dan geeft de band een concert in AFAS Live in Amsterdam.

29. OCEAN – Martin Garrix feat. Khalid
‘Lets do it’. Dat was de tekst van een tweet die Martin Garrix afgelopen najaar de wereld in slingerde. Het was een reactie op een berichtje dat een fan van de Amstelveense dj en producer op Twitter had gezet. Die koppelde Martin en Khalid min of meer aan elkaar door naar beiden ‘collab!’ te twitteren. Oftewel: ‘samenwerken!’. Of die fan aandelen heeft in het resultaat van zijn werk als koppelaar is niet bekend. Feit is dat Martin Garrix en Khalid samen de studio in zijn gedoken, met Oceans als resultaat. Dat is met afstand de meest ‘poppy’ track die Martin Garrix tot nu toe heeft uitgebracht. Het is zijn dertiende Top 40-notering, terwijl de teller van Khalid op vier komt. Oceans werd door Radio 538 al uitgeroepen tot Alarmschijf.

32. PULL UP – Dyna & Frenna & Ronnie Flex
Op zaterdag 30 juni vind de eerste editie van het Oh My! Music Festival plaats in het Amsterdamse Arenarpark. Het is de opvolger van het feest dat voorheen Vestival heette. De organisatie heeft het zelf over ‘the largest urban music festival in Europe’. In ieder geval zullen onder anderen Wiz Khalifa, Big Sean en French Montana naar Nederland komen en ook Boef en SBMG zijn van de partij. Het officiële thema van het festival is gemaakt door Dyna, Frenna en Ronnie Flex en heet Pull Up. Als basis voor hun track gebruikte het trio een sample uit een hit van twintig jaar geleden. Vergelijk Pull Up maar eens met Nice & Slow van Usher. Met die hit kwam de Amerikaanse zanger in 1998 tot de 17de plaats in de Top 40.

34. SPIJT – Maan ft. Jonna Fraser
Na samenwerkingen met Sevn Alias en Ronnie Flex is Maan onlangs de studio ingedoken met Jonna Fraser. Het resultaat is de vierde Top 40-hit voor 21-jarige zangeres, die voluit Maan de Steenwinkel heet. Spijt zul je ook tegen komen op haar nieuwe EP. Titel en releasedatum zijn nog niet bekend, maar vermoedelijk hoef je niet heel lang te wachten. Aan Spijt werkte ook Anouk mee. De Haagse rockchick is weliswaar niet te horen op het nummer, maar heeft wel meegeschreven en was ook betrokken bij de productie. Als er al sprake was van onenigheid tussen Maan en Anouk is die nu dus definitief de wereld uit. De heibel ontstond in 2016, toen Anouk vergat om Maan te feliciteren na het winnen van de finale van The Voice Of Holland.

37. SWITCHING GEARS - Wulf
Wulf is het levende bewijs dat je niet bij de pakken neer hoeft te gaan zitten als je een keer wordt afgewezen voor iets. Lieuwe Albertsma, zoals de 30-jarige zanger uit Weesp in het dagelijks leven heet, kwam in 2012 namelijk niet door de ‘blind audition’ van The Voice Of Holland. Zes jaar later is Wulf desondanks één van de populairste zangers van het moment. Eerder haalde hij de Top 40 al als zanger op Summer On You van Sam Feldt en Lucas & Steve en daarna gooiden zijn solohits Mind Made Up en All Things Under The Sun hoge ogen. Beide songs vind je ook op de vorige maand verschenen EP Switching Gears, net als de titeltrack. Dat is Wulfs nieuwste single. Radio 538 koos Switching Gears als Alarmschijf.


Foto: YouTube