Top 40: IDGAF van Dua Lipa hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Josylvio Janieck Rudimental Jess Glynne Macklemore Dua Lipa
Top 40: IDGAF van Dua Lipa hoogste nieuwe

Een week nadat IDGAF van Dua Lipa tot Alarmschijf werd uitgeroepen, staat de track al in de Top 40. Sterker nog: De Kosovaars-Britse zangeres is er de hoogste binnenkomer mee in de lijst. Ook Janieck, Josylvio en Rudimental, Jess Glynne, Macklemore en Dan Caplan zijn nieuw.

28. IDGAF – Dua Lipa
‘I Don’t Give A Fuck’. Dat is waar de afkorting IDGAF voor staat. De zevende Top 40-notering van Dua Lipa komt ook weer van het titelloze debuutalbum, dat de Britse zangeres met Kosovaarse roots vorig jaar uitbracht. Daar staan ook haar eerdere hits Be The One, Hotter Than Hell, New Rules en Homesick op. Die laatste vind je deze week terug op nummer 2 in de Top 40. De tekst van IDGAF is min of meer autobiografisch, onthulde Dua in een interview, en gaat over een ex die opeens weer in haar leven opduikt. Het opnemen van de videoclip bij IDGAF was een flinke uitputtingsslag en duurde maar liefst 22 aaneengesloten uren. De clip is mede gemaakt door Stromae. Radio 538 riep IDGAF uit tot Alarmschijf.


34. CATCH UP - Josylvio
Maar liefst vijf keer strandde een track waar Josylvio op te horen is het afgelopen half jaar in de Tipparade. Of Joost Dowib, zoals de 25-jarige rapper uit Naarden in het dagelijks leven heet, nou samenwerkte met collega’s als Kempi, F1rstman of The Partysquad of helemaal solo aan de slag ging, hij slaagde er op de één of andere manier maar niet in om tot de Top 40 door te dringen. Tot deze week dan, want met zijn nieuwste single Catch Up komt Josylvio nu dan toch eindelijk de lijst binnen. Je vindt Catch Up op Josylvio’s nieuwe album Hella Cash, dat deze week verscheen. Die titel is tevens de naam van het eigen platenlabel van de rapper. Josylvio’s stem hoor je ook in de trailer van de film Patser, die momenteel in de bios draait.


37. THESE DAYS – Rudimental feat. Jess Glynne & Macklemore & Dan Caplen
Bijna alles dat Ed Sheeran aanraakt verandert momenteel in goud, maar één ding is de Britse singer/songwriter nog niet gelukt: een samenwerking met Rudimental de Top 40 in zingen. Ed probeerde het zelfs twee keer, maar zowel Bloodstream als Lay It All On Me bleven in 2015 steken in de Tipparade. Daarvoor scoorden de Britse producers van Rudimental al wel hits met John Newman (Feel The Love) en Ella Eyre (Waiting All Night). De nieuwste hit van Rudimental is ook weer een samenwerking. Op These Days zijn namelijk Jess Glynne, Macklemore en Dan Caplen van de partij. Die eerste twee ken je vast nog wel van hun eerdere hits, voor de Britse zanger Dan Caplen is These Days zijn debuut in de Media Markt Top 40.


40. DOES IT MATTER – Janieck
De afgelopen jaren werden remakes van dance-hits uit de jaren ’90 al vaker een succes in de Media Markt Top 40. Denk bijvoorbeeld maar aan Show Me Love (in de jaren ’90 een hit voor Robin S. en in 2015 voor Sam Feldt) en Sex (als Let’s Talk About Sex een 90’s-hit voor Salt-n-Pepa en in 2016 opnieuw in de lijst door Cheat Codes en Kris Kross Amsterdam). Ook Does It Matter is een remake. Better Off Alone is de titel van het origineel. DJ Jurgen stond er in 1999 vijftien weken mee in de Top 40 en kwam tot de negende plek. Aan Janieck van de Polder de taak die prestatie te overtreffen. Does It Matter is de derde Top 40-notering voor de Noordwijker, die zich soms Janieck Devy noemt. Radio 538 koos de track als Dance Smash.


Foto: BSR Agency