Top 40: G-Eazy en Halsey hoogst nieuw

- Hitlijsten

 HalseyThe script G-Eazy
Top 40: G-Eazy en Halsey hoogst nieuw

Him & I van G-Eazy en Halsey is deze week de hoogste binnenkomer in de Media Markt Top 40. De track is nieuw op 23. Ook de mannen van The Script mogen weer een Top 40-hit bijschrijven op hun cv: Arms Open valt binnen op 36. 

23. HIM & I – G-Eazy & Halsey
Een samenwerking tussen G-Eazy en Halsey is geen verrassing. Een klein half jaar geleden onthulden de twee namelijk tijdens de New York Fashion Week dat ze een stel zijn. Logisch dus dat ze behalve het bed nu ook de studio met elkaar hebben gedeeld. Het resultaat is de hit Him & I. Die vind je op het album The Beautiful & Damned, dat G-Eazy in december uitbracht. In de clip bij deze hit zie je Gerald Gillum en Ashley Frangipane, zoals het stel in het dagelijks leven heet, verliefd door de straten van New York struinen. Voor G-Eazy is Him & I zijn tweede Top 40-hit. De eerste was Me, Myself & I, samen met Bebe Rexha, in 2016. Ook Halsey scoorde datzelfde jaar haar tot nu enige hit: Closer, met The Chainsmokers.


36. ARMS OPEN – The Scr!pt
Achter de nieuwste hit van The Script zit een diepere boodschap. Het Ierse trio wil met Arms Open de aandacht vestigen op jongeren die niet meer in aanmerking komen voor een plaatsje in een pleeggezin en daardoor geen vast onderkomen hebben. Zowel in de tekst als in de videoclip bij Arms Open wordt daar naar verwezen. Die clip heeft The Script gemaakt in samenwerking met A Sense Of Home. Dat is een organisatie die opkomt voor zulke jongeren. Net als de vorige hit Rain, die deze week op nummer 31 staat in de Media Markt Top 40, vind je Arms Open op het album Freedom Child, dat The Script in 2017 uitbracht. Er is nog een overeenkomst tussen deze hits, want na Rain koos Radio 538 ook Arms Open als Alarmschijf.

Credit foto: BSR Agency