Top 40: Fan raast omhoog

- Hitlijsten

 Ronnie Flex Famke Louise
Top 40: Fan raast omhoog

De grootste verschuivingen in de nieuwe Media Markt Top 40 van morgen zitten in de hoogste regionen.

Vorige week al zagen we een grote sprong van Friends, de hit van Marshmello en Anne-Marie die 25 plaatsen winst wist te boeken. Deze week weet de track die opmars voort te zetten. Ook IDGAF (van Dua Lipa), vorige week met een superstip op nummer 6, stijgt verder omhoog en passeert ondertussen die andere hit van de Britse zangeres, Homesick.

Fan (van Ronnie Flex en Famke Louise) overtreft de sprong die Friends vorige week wist te maken. Voor Ronnie Flex is Fan inmiddels zijn 16e hit in de Top 40 en vanaf deze week ook zijn 8e top 10-hit. De winst die de hit deze week weet te pakken hoort tot de vijf grootste sprongen in de Top 40 van de afgelopen tien jaar. Bij die vijf staat Ronnie Flex ook met een andere hit want in 2016 wist Niet Omdat Het Moet (met Lil Kleine) 31 plaatsen winst te boeken.

Perfect (van Ed Sheeran) staat inmiddels 24 weken in de Top 40 genoteerd en in de laatste 15 weken telt de hit ook voor Beyoncé die een duet met de Britse zanger maakte. Deze week is Perfect voor Beyoncé zelfs haar grootste Top 40-hit geworden. Tot deze week was die prestatie weggelegd voor Beautiful Liar, haar nummer 1-hit met Shakira uit 2007.

De nieuwe Top 40 telt deze week 20 zakkers. Daarbij is Havana (van Camila Cabello en Young Thug) de track die de grootste klappen krijgt. Maar ondertussen staat de hit dan ook al wel 29 weken in de lijst. In de dik 53 jarige geschiedenis van de Top 40 zijn er slechts 34 hits die het langer vol wisten te houden in de lijst. De meest recente hit met een lange adem is I Took A Pill In Ibiza – SeeB Remix (van Mike Posner) die in de zomer van 2016 de 30 weken wist aan te tikken.

Staat Zoutelande voor de zevende week op 1? Scoort Drake zijn tweede nummer 1-hit? Weet Fan al in de tweede week de leiding te pakken? Veel vragen die vrijdag vanaf 14.00 uur een antwoord gaan krijgen als Jeroen Nieuwenhuize de nieuwe Media Markt Top 40 presenteert op Radio 538. En als je echt niet zo lang kunt wachten dan kun je vrijdagochtend inloggen om de nieuwe lijst te bekijken.