Top 40: Ed Sheeran lijkt onverslaanbaar

- Hitlijsten

 Zayn Young Thug Geike Arnaert Rita Ora PTM Justin Jesso Camila Cabello BLØF Sia Ed Sheeran Kygo Eminem
Top 40: Ed Sheeran lijkt onverslaanbaar

Ed Sheeran kan maar geen afscheid nemen van de bovenste plek in de Top 40. Ook deze week is Perfect de populairste track van Nederland. Ondertussen komen BLØF en Geike Arnaert steeds dichterbij. Zoutelande is één van de opvallende stijgers in de top 10.

Nog elf weken op 1 en dan kan Ed Sheeran zich, qua weken op 1, meten met Justin Bieber. Deze week staat hij voor de 29e week bovenaan in zijn Top 40-loopbaan en dat heeft hij in een tijdsbestek van 39 maanden voor elkaar gekregen.


Ook voor Beyoncé tikt de teller op nummer 1 nu lekker door. Stond ze eerder met Beautiful Liar (3 weken), If I Were A Boy (4 weken) en Mi Gente (1 week) op nummer 1… dat resultaat heeft ze via Perfect Duet nu weten te verdubbelen. En dat zorgt er nu voor dat ze vanaf deze week officieel de vierde vrouw is die het langst op nummer 1 heeft gestaan. Daarin is Madonna (22 weken) de koningin gevolgd door Adele (19 weken), Shakira (18 weken). Beyoncé evenaart deze week de 16 van Olivia Newton-John op plek 4.


Ronnie komt maar niet op 1
Ronnie Flex en Maan blijven daardoor alweer op de tweede plek staan. Die nummer 1-positie wordt sowieso een obsessie voor Ronnie, nu Ed Sheeran hem net als vorig jaar van een nummer 1-hit afhoudt. Ondertussen klimt Havana van Camila Cabello en Young Thug weer omhoog. De track wint een plaats en komt op 3 terecht.


BLØF na 10 jaar weer in top 4

Op 4 vinden we een Nederlandse band, die er iets meer dan 10 jaar over deed om weer in de top 4 te komen. BLØF stond namelijk op 24 november 2007 voor het laatst bij de vier grootste hits van ons land, toen met Alles Is Liefde dat eerder zelfs nog op nummer 2 had gestaan.


Al met al is het een feestweek dus voor leadzanger Paskal Jakobsen, die afgelopen zaterdag (20 januari) zijn 44e (dubbel vier) verjaardag vierde en inmiddels meedraait tijdens Vrienden Van Amstel Live!. BLØF stond in 2004 voor het eerst bij de beste 4 van ons land, met Holiday In Spain (met de Counting Crows). Later volgden ook Aanzoek Zonder Ringen (met Kodo in 2006) en Alles Is Liefde (hun derde en meteen laatste top 4-notering).


Rita Ora scoort grootste hit

River van Eminem en Ed Sheeran zakt alweer van 3 naar 5 en ook Selena Gomez en Marshmello dalen. Wolves komt terecht op 6. Stargazing van Kygo en Justin Jesso levert een plek in en komt op 7 te staan. Tot afgelopen week was Your Song Rita Ora’s grootste Top 40-hit, maar de 27-jarige Britse knalt deze week voorbij die prestatie met Anywhere en daar is de rek nog lang niet uit. Ondertussen staat ze met For You, haar track met Liam Payne, ook al in de lijst en vorige week werd duidelijk dat Proud haar volgende hit moet worden. Anywhere staat op 8.


PTM in de top 10

Portugal. The Man stijgt weer de top 10 in: Feel It Still gaat van 11 naar 9. Zayn en Sia sluiten net als vorige week de top 10 af, met Dusk Till Dawn.


Credit foto: BSR Agency