Top 40: Ed Sheeran gaat George Michael voorbij

- Hitlijsten

 Ed Sheeran BLØF Geike Arnaert Ronnie Flex Maan Eminem
Top 40: Ed Sheeran gaat George Michael voorbij

Perfect van Ed Sheeran en Beyoncé weet maar van geen ophouden. Ook deze week is het de populairste track van ons land. En Ed mag nog een mijlpaal op zijn naam schrijven.

Hij is vanaf deze week de Britse zanger die de meeste weken in de top 3 op zijn naam heeft weten te schrijven. Via River en Perfect passeert hij George Michael die, als soloartiest, 43 weken in de top 3 stond. Er is nog wel een Britse vrouw die meer weken in de top 3 op haar naam schreef; Adele hield het 53 weken vol op het erepodium van de Top 40.


Eminem gaat Ronnie weer voorbij

De nummer 1 voor de roodharige zanger betekent alweer slecht nieuws voor Ronnie Flex en Maan. Het duo weet net als vorige week niet naar nummer 1 door te stoten, met hun track Blijf Bij Mij. Met dat nummer dat deze week op 2 blijft hangen, heeft Ronnie sinds het begin van dit jaar zijn zesde top 3-hit te pakken. Daarmee ‘was’ hij eventjes de rapper met de meeste top 3-hits in ons land. Tot vandaag want hij is weer bijgehaald door Eminem die deze week met River ook zijn zesde top 3-hit in de Top 40 weet bij te schrijven.


Selena en Marshmello onderuit

Havana van Camila Cabello en Young Thug blijft plakken op 4, terwijl Wolves van Selena Gomez en Marshmello de aftocht blaast. De track zakt van 3 naar 5. Ook Stargazing van Kygo en Justin Jesso is op de weg terug en zakt één plek naar 6.


14e top 10-hit voor BLØF 

Zoutelande van BLØF en Geike Arnaert stijgt van 11 naar 7 en daarmee is de Zeeuwse band een plekje gestegen in de ranglijst van Nederlandse groepen met de meeste top 10-hits. Met Zoutelande hebben Paskal Jakobsen en co de 14e top 10-hit te pakken.


Hun vorige ligt inmiddels alweer dik vier jaar achter ons met Mannenharten, dat toen op nummer 10 kwam. In 2009 stond BLØF voor het laatst zo hoog. Dat gebeurde met de ex-Alarmschijf Vandaag, die twee weken op nummer 7 stond. BLØF overtreft deze week de prestatie van Kane. De Golden Earring blijft voorlopig recordhouder met bijna 2 keer zoveel top 10-hits, 27 stuks.


Ook is het uniek dat er met Geike Arnaert een Belgische zangeres in de top 10 staat. In de historie gingen vier Belgische zangeressen haar voor met een Vlaamstalige top 10-hit.


Rita blijft zitten
Het onderste deel van de top 10 bevat zowel zakkers, als zittenblijvers. Anywhere van Rita Ora blijft plakken op 8, So Far Away van Martin Garrix, David Guetta, Jamie Scott en Romy zakt van 7 naar 9 en Dusk Till Dawn van Zayn en Sia kruipt langzaam richting de uitgang van de top 10, van 9 naar 10.

Credit foto: BSR Agency